Egy szív a gyermekekért Alapítvány

EGY SZÍV A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY – LEVELEKEgy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Üvegcsontú gyermekek

Az Osteogenesis Imperfecta igen ritkán fordul elő. A felmérések szerint harmincezer születésenként egy gyermek jön világra ezzel a betegséggel. Az Osteogenesis Imperfectaköznyelven üvegcsontúság – tulajdonképpen egy betegségcsoport gyűjtőneve, és lényege a csontanyagcsere súlyos zavara. Ennek következtében jönnek létre a csont deformitások, a sorozatos törések, valamint a bőr, a fogak és a szívbillentyűk elváltozása.
Magyarországon e betegségben szenvedő gyerekeknek a mozgásterápiáját, nem tanítják, magyarnyelvű szakirodalom nincs. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben működő gyermek rehabilitációs osztály (jelenleg a Bethesda kórházban működik) elhatározta, hogy egy szakembert küld Németországba az ottani tapasztalatok elsajátítására. Ennek megvalósításában nyújtott segítséget az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány.

2005. március – áprilisában a németországi Bad Bramstedt Reumatológiai Klinika gyerekosztályán, az üvegcsontú gyerekek mozgás-rehabilitációját tanultam meg.

A Bad Bramstedt-i Reuma Klinika, egy erdő közepén helyezkedik el. A 20 ágyas gyerekosztályán mesevilágot teremtettek a gyereknek. Ottlétem alatt hat „üvegcsontú” gyermek kezelését kísérhettem végig, megtanulhattam a különböző gyógytornász technikákat, fortélyokat és szabályokat. Megismertem a segédeszközeiket pl.: állító,- járássegítő, tornaeszközöket vízben és szárazföldön.

Gyerekekkel mindig nagyon nehéz dolgozni, főleg ha a kisbeteg még törékeny is, ezért a gyógytornász szakmai tudásán, a gyerekek pedagógiai megnyerésén túl óriási figyelmet igényel az Osteogenesis Imperfectás gyerekek mozgás rehabilitációja. Ennek az igen nehéz feladatnak megoldásában és tudásom bővítésében kaptam segítséget a Klinika magasan képzett orvosaitól, gyógytornászaitól.
Köszönöm az Alapítvány támogatását.

Kovács Andrea
gyógytornász

A betegségről bővebben ..

1 2 3 4 5 6 7

Egyszív a gyermekekért Alapítvány Paypal adományozás
Egyszív a Gyermekekért Paypal  adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA KÖSZÖNJÜK

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution