Egy szív a gyermekekért Alapítvány

ARCHIVUM – CIKKEK

UNISON - Tiszagyaluháza cikk
Segítsünk Kristófnak!
Kiderült, hogy a kisfiú egy veleszületett örökletes betegségben szenved. Kristófnak májátültetésre van szüksége, melyhez valószínűleg édesanyja lesz a donor. A műtétet Németországban fogják elvégezni, előreláthatólag augusztusban. A Társadalombiztosító a műtétet finanszírozza, viszont a családnak körülbelül három hónapig kinn kell tartózkodnia a gyermekkel.

„Én megóvlak, megvédelek 
s nem kell más, csak szereteted. 
Lelked tiszta, láttam rögtön, 
Boldog leszel itt a Földön!” 
(Komáromi János) 

cikk_01A Hírhozó tavaly októberi számában ezzel az idézettel köszöntöttük falunk új lakóját Sipos Kristófot, Deák Mónikának és Sipos Attilának első gyermekét.

Sajnos azóta kiderült, hogy a kisfiú egy veleszületett örökletes betegségben szenved. Kristófnak májátültetésre van szüksége, melyhez valószínűleg édesanyja lesz a donor. A műtétet Németországban fogják elvégezni, előreláthatólag augusztusban. A Társadalombiztosító a műtétet finanszírozza, viszont a családnak körülbelül három hónapig kinn kell tartózkodnia a gyermekkel. Szállásukat, ellátásukat, utazásukat és a felmerülő egyéb költségüket az „Egy szív a gyermekekért” alapítvány is igyekszik támogatni. A költségek viszont jóval fölülmúlják majd a család erejét. Ennek enyhítésére kérjük az Önök segítségét!

Urnákat fogunk elhelyezni a boltokban, postán, italboltban, ahová elhelyezhetik adományaikat.

Lehetőség van arra is, hogy az Alapítvány Tiszagyulaházáért számlaszámára helyezzék el az erre szánt összeget.

Az alapítvány számlaszáma: 11738156-20001553

Mikó Zoltán polgármester

SEGÍTSÜNK KRISTÓFNAK ÉS A CSALÁDJÁNAK, HOGY A KISFIÚ MINÉL HAMARABB MEGGYÓGYULHASSON!

Közélet (2007. március 28., szerda) - Vác Város műszeradományozás
Az újszülöttek sárgaságértékének megállapítására szolgáló műszert kapott a váci Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és gyermekosztálya.

A májbetegség kialakulásának megelőzését szolgáló berendezést az „Egy Szív a Gyermekekért” Alapítvány adományozta a kórház gyermekosztályának. A több mint egymillió forint értékű adományt az alapítvány képviselőjétől, dr. Kelenhegyi Judithtól az osztály főorvosa, dr. Kampós Kata vette át.

A műszer a rutin laborvizsgálatot helyettesíti, azaz, kiváltja a vérvételt, és ezzel megkíméli a csecsemőket a tűszúrástól.
A kórház pályázat útján jutott ehhez az adományhoz, amely, mint a főigazgató mondta, a súlyponti kórházzá válás révén fejlesztés előtt álló gyermekosztály korszerű műszerparkját is segít megteremteni.

„Viktornak élni kell!”

A család nagyon erős, ha egymásért kell kiállni.
De előfordul, hogy fogytán az erő, megcsappan a remény, és olyankor segítség kell kívülről. Rózsa Viktort a hatéves kisfiút és családját is megtalálta.
„Egy Szív a Gyermekekért” Alapítvány 

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Betegellenőrző monitor a váci Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és gyermekosztályán
Az „Egy Szív a Gyermekekért” Alapítvány 2005-től minden évben kiírja műszerbeszerzési pályázatát, amelyen a váci Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és gyermekosztálya rendszeresen indul.

A tavalyi évben több, mint egymillió forint értékben sikerült vásárolni az említett alapítvány segítségével egy korszerű sárgaságmérő készüléket. Az idén szintén egymillió forint értékben szerezhetett be egy fontos készüléket az intézmény…

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Közélet (2008. március 25., kedd) - Egymilliós műszer a kórháznak
Az idén is sikeresen pályázott a kórház csecsemő- és gyermekosztálya az „Egy Szív a Gyermekekért” Alapítványnál.
Hír szerkesztő: Váci Hírnök, borgoj@vnet.hu

A tavalyi évben, a pályázat révén, több mint egymillió forint értékben vásárolhatott egy korszerű sárgaságmérő készüléket, ebben az évben, hasonló összegben egy hatfunkciós betegellenőrző monitort szerezhetett be az osztály. A sikeres pályázatnak köszönhetően, lehetővé vált a kritikus állapotú, szállítás előtt álló, vagy szoros obszervációt igénylő újszülöttek, csecsemők, gyermekek többparaméteres monitorizálása. A sürgősségi gyermekellátásban, az elmúlt évben, mintegy 240 esetben volt szükség a folyamatos műszeres ellenőrzésre, például koponyasérülés, áramütés, légzészavar, mérgezések, súlyos allergiás reakciók stb. esetében.

multifunkciós betegőrző monitorEgy szív a gyermekekért” Alapítvány 2008. február 22-én egy-egy multifunkciós betegőrző monitort adott át a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának, valamint a győri Petz Aladár Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának, amely az osztályok működéséhez régóta hiányzott.

Az új multifunkciós betegőrző monitornak köszönhetően elsősorban az osztályon fekvő kis betegek őrzése válik könnyebbé, az újszülöttek folyamatos megfigyelés alatt lehetnek, következésképpen a legmegfelelőbb kezelést kaphatják, és nyomon követhetőbbé válik a gyógyulásuk is. A készülék egyaránt alkalmas a legkisebbek valamint a már szinte felnőtt páciensek monitorozására is.

2008 - A gyermekgyógyítók infúziós pumpákat kaptak a segítőktől
Az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány jóvoltából két, új infúziós pumpával gazdagodhatott a Réthy Pál Kórház Gyermekosztálya a közelmúltban. Nagy szükség van a fecskendős gyógyszeradagoló pumpákra (más néven infúziós pumpákra), hiszen a biztonságos folyadék, elektrolit- és gyógyszeradagolás lehetősége minden életkorban, de legfőképp a gyermekkorban, így a gyermekgyógyászat területén kiemelkedő jelentőségű.

Megjelent a BÉKÉS MEGYEI HÍRLAP 2008. Május 29. számában

Réthy Pál Kórház GyermekosztályaA Réthy Pál Kórház Gyermekosztályán jelenleg kilenc ilyen eszköz segíti a munkát, ebből azonban kettő kora eléri a 15 évet, további három pedig nem kevesebb, mint 7 éve lett üzembe helyezve.

Ezért is volt fontos az alapítvány által ajándékozott két új pumpa, hisz így kiküszöbölhetővé válik a gyakori meghibásodások miatt kialakuló eszközhiány.
Az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány által nyújtott támogatás összege: 739. 200 Ft.

2010 - Szentes - Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya
A szentesi Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya EKG-t és 24 órás vérnyomásmérő készülékre nyert támogatást az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány pályázatán, 690 ezer forintos összértékben.
2010 - Kanizsai Dorottya Kórház
Újabb, műszerrel gazdagodott a Kanizsai Dorottya Kórház Az eszközpark egy sárgaságmérővel bővült.

Újabb, műszerrel gazdagodott a Kanizsai Dorottya Kórház.

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Egyszív a Gyermekekért Alapítvány Paypal Adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG. KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK
Egyszív a Gyermekekért Alapítvány adományozás

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution