Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2012Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

ALEXANDRA 6 HÓNAPOS

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantáció - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétekAz alig féléves Alexandránál súlyos májműködési rendellenességet állapítottak meg az orvosok. Mivel ilyen pici gyermeken a szükséges vizsgálatokat csak az esseni Egyetemi klinikán tudnak elvégezni szüleivel kiutaztak.

A vizsgálatot végzők azt állapították meg, hogy hamarosan májtranszplantációra lesz szüksége. Az már biztos, hogy édesapja lesz a donor.

SÁMUEL 2 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért alapítvány - májtranszplantáció

Sámuel 2 hónapos korában besárgult, és pár hónapos kivizsgálás után kiderült, hogy egy ritka, genetikai eredetű májbetegségben szenved.

A diagnózis megszületésekor már tudható volt, hogy ez a betegsége nem gyógyítható, előbb-utóbb májtranszplantációra lesz szüksége. Azt azonban az orvosok sem tudták megmondani, hogy 1, 5 vagy 10 év múlva.

2012. januárjában felgyorsultak az események Samu ekkor 21 hónapos volt. Mivel élődonoros transzplantáció volt a legjobb megoldás, és vércsoportja szerint az édesanya volt a megfelelő donor. Március második felében, egymás melletti műtökben megtörtént az átültetés, amely nagyon jól sikerült.

Az ilyen műtétek után szinte mindig van valamilyen szövődmény, így különösen szerencsés, hogy Samu komplikáció-mentesen gyógyult. Egy hónappal a műtét után már az egész család haza érkezett.

„Reméljük, hogy ez egy új élet kezdete! Kisfiúnk teljesen megváltozott a műtét óta. Nem csak külsőleg, hanem sokkal elevenebb, vidámabb, közvetlenebb lett. Habár egész életében gyógyszert kell majd szednie és (egyre ritkuló) kontroll vizsgálatokon részt vennie, teljes életet élhet!”


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution