Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2012Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

ALEXANDRA 6 HÓNAPOS

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantáció - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétekAz alig féléves Alexandránál súlyos májműködési rendellenességet állapítottak meg az orvosok. Mivel ilyen pici gyermeken a szükséges vizsgálatokat csak az esseni Egyetemi klinikán tudnak elvégezni szüleivel kiutaztak.

A vizsgálatot végzők azt állapították meg, hogy hamarosan májtranszplantációra lesz szüksége. Az már biztos, hogy édesapja lesz a donor.

SÁMUEL 2 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért alapítvány - májtranszplantáció

Sámuel 2 hónapos korában besárgult, és pár hónapos kivizsgálás után kiderült, hogy egy ritka, genetikai eredetű májbetegségben szenved.

A diagnózis megszületésekor már tudható volt, hogy ez a betegsége nem gyógyítható, előbb-utóbb májtranszplantációra lesz szüksége. Azt azonban az orvosok sem tudták megmondani, hogy 1, 5 vagy 10 év múlva.

2012. januárjában felgyorsultak az események Samu ekkor 21 hónapos volt. Mivel élődonoros transzplantáció volt a legjobb megoldás, és vércsoportja szerint az édesanya volt a megfelelő donor. Március második felében, egymás melletti műtökben megtörtént az átültetés, amely nagyon jól sikerült.

Az ilyen műtétek után szinte mindig van valamilyen szövődmény, így különösen szerencsés, hogy Samu komplikáció-mentesen gyógyult. Egy hónappal a műtét után már az egész család haza érkezett.

„Reméljük, hogy ez egy új élet kezdete! Kisfiúnk teljesen megváltozott a műtét óta. Nem csak külsőleg, hanem sokkal elevenebb, vidámabb, közvetlenebb lett. Habár egész életében gyógyszert kell majd szednie és (egyre ritkuló) kontroll vizsgálatokon részt vennie, teljes életet élhet!”

Egyszív a Gyermekekért Alapítvány Paypal Adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG. KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK
Egyszív a Gyermekekért Alapítvány adományozás

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution