Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2013Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

ZELDA 3 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantációSzületése után pár nappal derült ki, hogy súlyos májbetegséggel jött a világra, már két hónaposan átesett az első műtéten. Harmadik születésnapja előtt állapota rosszabbodott és kezelőorvosa májtranszplantációt javasolt szüleinek. Édesanyja februárban adott újra életet neki azzal, hogy ő volt a donor Zelda az Ő májának egy részét kapta meg. Most már csak a gyógyulás néha nehéz útját kell végig járnia. Szerencsére semmi műtét utáni komplikáció nem lépett fel.

„Zelda most pont olyan, mint bármelyik egészséges kisgyerek, mert végre ő is egészséges! Csodaszép lett a bőre színe, rózsás az arca, hófehér a szeme fehérje, kis párnácskák jelentek meg a kézfején, ujjacskáin. Azelőtt nagyon vékonykák voltak azok is. A lábai, karjai erősödnek, teljesen más az alakja, nincs pókhasa, szóval mintha kicserélték volna. Ja és sokkal nagyobb zsivány mint bármikor valaha :) már nem az ördög bújik belé, hanem az élet!”

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

VANDA 5 HÓNAPOS

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantációVeleszületett fejlődési rendellenessége miatt élődonoros májtranszplantációra volt szüksége. Állapotának drasztikus romlása miatt 2013. május 14-én utaztak Kielbe magánrepülőgéppel Vanda rossz állapota miatt. A repülőn az orvos és a többi személyzet is nagyon közvetlenek voltak. Amikor megérkeztek Vandát egyből kezelésbe vették és szülőknek is segítettek mindenben. 4 nap múlva elvégezték a műtétet és Vanda napról napra jobban lett. Voltak nehéz pillanatok, de az orvosok és a nővérek is mindig próbálták biztatni és nyugtatgatni őket, hogy minden rendben lesz. Amilyen rossz állapotban kerültek ki olyan jó állapotban jöhettek haza 50 nap múlva.

„Kint tartózkodásunk alatt a legrosszabb nap a műtét napja volt, a legjobb pedig a haza utazás napja. Aki ilyen vagy hasonló problémával néz szembe, mint mi nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a kiel-i gyermekklinikát.”

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution