TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – SZÍVMŰTÉTEK 2005-2008Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Szívműtétek Angliában és Németországban

Ezek a műtétek tényleg életről és halálról szólnak. Szerencsére a halál ritkán győz. Szívműtétek esetében szinte mindenkinek több alkalommal kell kiutaznia míg a várva várt gyógyulás bekövetkezik. Szülőnek, gyereknek és orvosnak egyaránt bíznia kell a műtét sikerében.

PETRA 6 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - szívműtétek - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétekSzületésekor még minden rendben volt, de 6 hetes korában nagyon súlyos szívbetegséget diagnosztizáltak nála. Orvosai, az eredmények alapos kiértékelése után úgy látták, hogy saját pulmonáris rendszere a műtéti beavatkozáshoz szükséges minimális mértékben sem fejlett, nem láttak esélyt a sikeres műtétre. Szülei hosszas keresés után felvették a kapcsolatot Angliában birminghami Diana Princess of Wales Children’s Hospital orvosaival, akik vállalták a kockázatos beavatkozást. Elvégezték az életmentő műtétet. Az ellenőrzések megállították, hogy újabb műtétre van szüksége. Öt év után eljött a második nagy megpróbáltatás ideje. Az operációra Petra nagyon felkészülten, összeszedetten utazott ki. Szerencsére jól van éli a korabeli gyerekek életét tudja, hogy vigyáznia kell és még meg kell látogatni az angliai kórházat.

“Az ember ilyenkor kezdi megérteni, hogy mit is jelent az “élet, a boldogság, a felelősség, a ragaszkodás” és még sorolhatnám azokat a fogalmakat, melyek az egészséges családokban szinte “közhelynek” számítanak és talán könnyen elérhető dolgok.”

1 2

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution