Egy szív a gyerekekért Alapítvány

EGY SZÍV A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY – LEVELEK3Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Májátültetés

dr. Szőnyi László gyermekorvos, gasztroenterológus egyetemi docens Az „Egy szív a gyermekekért” alapítvány kapcsolata az I. Sz. Gyermekklinika Hepatológiai részlegével sok-sok évvel ezelőtt kezdődött. Akkor még nem volt lehetőség Magyarországon csecsemő és gyermek májátültetésére. A gyermekek transzplantációja külföldön történt. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár minden esetben teljes egészében fizette az egészségügyi költségeket. Ám a mindennapi élethez szükséges egyéb kiadások is nagy terhet róttak a családokra. Ilyen volt például a kórházi ápolás utáni és a hazautazás előtti időszakban a szállás és élelem költsége. Az élő donor lehetősége miatt általában a gyermeket mindkét szülő kísérte.
Az „Egy szív a gyermekekért” alapítvány készséggel segített és közben megismerték transzplantált gyermekeink egy részét. A kapcsolat számos esetben a májátültetés után is szoros maradt.
Az Alapítvány fontosnak tartja a hazai egészségügyi ellátás minőségének a fejlesztését is és ennek a keretében I. Sz. Gyermekklinika Belgyógyászati osztálya több, nagy értékű orvosi műszert kapott, melyeket azóta is folyamatosan használunk a súlyos májbetegségben szenvedő gyermekek esetében. Ezek a gyermekek jobb és biztonságosabb ellátását teszik lehetővé.
A szakemberképzés a harmadik, gyümölcsöző együttműködési terület. A külföldön szerzett tapasztalat itthoni meghonosítása nagy haszonnal jár nemcsak a gyógyítás, hanem az oktatás és a kutatás területén is. Az Alapítvány jelentős részt vállalt és vállal magyar szakemberek külföldi tartózkodási költségeinek enyhítésében.
Ez a több éves, több szinten zajló kapcsolat szép példája a hasznos együttműködésnek!
Köszönjük

dr. Szőnyi László
gyermekorvos, gasztroenterológus
egyetemi docens

1 2 3 4 5 6 7

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution