Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2013Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

KENDRA 2 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - különleges műtétekEgészségesen született, de 6 hónapos korában az egyik reggel görcsös állapot jelentkezett nála. A speciális vizsgálatok megállapították, hogy egy nagyon ritka betegsége van – a vérben levő magas inzulinszint miatt a vércukorszintje tartósan alacsonnyá válhat, ami agykárosodáshoz vezethet. Szerencsére az ő esetében erre nem került sor. A megfelelő gyógyszeres beállításhoz Angliába kellett utazniuk a vizsgálatokat a londoni Greet Ormond Street Hospital for Children Gyermekklinikára, ahol kezelőorvosuk a betegség specialistája Dr. Khalid Hussain professzor volt.

Kendra üzenete:

„Köszönöm jól vagyok! Nemrégiben volt a 2. születésnapom és nagyon jól mulattam – végre itthon – a családommal. Minden rendben, erős vagyok, okos és meg fogok gyógyulni! Küldök pár aranyos képet magamról!”

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

SÁRA 5 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - különleges műtétekSára 2008-ban halmozottan sérülten született. Condrodisplasia Punctata Calcificans szindrómában szenved (vélhetően), ami egy nagyon ritka veleszületett tünetegyüttes. Születésekor derült ki, hogy csontritkulása, a szemein szürke- és zöldhályog, csontdeformitásai, szívbetegsége, izomtónus zavara és agykamra tágulata van. Ezekből kifolyólag mozgás-, látás- és értelmi sérülése is van.

Mindezek ellenére Sára egy gyönyörű, boldog, kiegyensúlyozott kislány, akit nagyon-nagyon szeretnek a szülei.

Letapadt, megrövidült izmai idővel komoly ortopédiai beavatkozásokat tettek volna szükségessé, melyek végtagonként külön műtétekkel és heteken át tartó gipszeléssel járnak.

Ezt megelőzve 2013 májusában sikerült kijutniuk Barcelonába, ahol Nazarov doktor Sára egész testén izombemetszéseket hajtott végre, sokat javítva izmai állapotán. A sebgyógyulás után sok-sok gyógytornára, nyújtásra van szüksége, melyekkel elérhető az izmok további lazulása.

„Nagyon köszönjük az Alapítvány támogatását, melyből megoldhattuk a műtét idejében a kint tartózkodást!”

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution