TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2011Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

DÁVID KRISTÓF 1,5 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantáció - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétekDávid 3 hetesen sárgulni kezdett, kórház – laborok hada, vizsgálatok tömkelege míg végre kiderült a probléma. Dávid egy extrahepatikus biliáris atresia nevű fejlődési rendellenességgel jött a világra. Mikor már a helyzet nehéz lett és az értékek is azt mutatták, bele kellett törődni, hogy májtranszplantációra van szüksége Essenbe utaztak.

Kiérkezés másnapján már el is kezdték a vizsgálatokat, mind Dávidon, mind szülein. Akkor derült ki, hogy édesanyja nem megfelelő donor. Így apukáján folytatták a további vizsgálatokat. Ekkor derült ki, hogy apukájának súlyfeleslege miatt zsírmája van. 2 lehetőségük volt, vagy haza jönnek és itthon lefogy, vagy maradnak és ott fogy le. Az utóbbit választották. Közben édesanyján életmentő műtétet kellett végezni. Sok – sok gond és idegesség után Dávid megkapta az életmentő májat.

“Mindenkinek van az életében olyan, amit el szeretne felejteni, nekem Essen soha nem fog közéjük tartozni. Mert itt tanultuk meg Értékelni az Életet, és küzdeni igazán küzdeni egy nemesebb cél érdekében.”

PATRIK 7 ÉVES

“Sajnos én rossz májjal születtem, így már kétszer operáltak. Az első műtétkor a keresztanyukámtól kaptam a májat, ami hamar elromlott. A másodikra nagyon sokat kellett várni, és akkor ismét nagyon-nagyon sok időt töltöttem a kórházban.

Szerencsére a doktor bácsik és a doktor nénik rém aranyosak voltak. Mind a kétszer a műtét Németországban volt, ahova repülővel mentünk és nagyon élveztem.

Nagyon hosszú idő telt el (2 év) amikor ismét ki kellett utaznunk anyuékkal a kórházba Kielbe.

Megint nagyon sok vizsgálatot csináltak……. Most itthon vagyok és nagyon várom a Karácsonyt, hogy a Jézuska milyen ajándékokat hozz nekem, remélem az is ajándékaim között lesz hogy többet nem kell kórházba mennem!”

Patrik azóta megkapta a 3. májat sokáig Németországban volt, mert folyamatosan ellenőrizni kellett az állapotát.

 1 2

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution