Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2012Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

MÁRK 8 HÓNAPOS

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantáció - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétekBetegségét 2 hónapos korában kezdték el kezelni és alig volt 8 hónapos, amikor az orvosok a transzplantáció mellett döntöttek. Neki is az esseni gyermekklinikára kellett kiutaznia. Édesanyja volt a donor és végig vele volt a nagymamája is. Hazaérkezésük óta a kicsi teljes értékű életet él itthon és rengeteg örömöt hoz az szülei életébe. Az már csak kellemetlenségnek hat ezek mellett, hogy hétféle gyógyszert kell szednie és ezek egy részét egy életen át.

„László vagyok a kis László Márk apukája, azért írtam le történetünket, hogy tudassam mindenkivel, aki olvassa léteznek még segítőkész magánszemélyek és szervezetek ebben az országban, még ha nem is tudnak róluk, és hogy még egy ekkora bajban mint a miénk is volt, meg lehet őket találni, csak akarni kell.”

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

RÉKA 3 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - májtranszplantációSzületése után 3 nappal besárgult és az ilyenkor használható kezelés hatására sem javult, hanem romlott az állapota. Essenbe kellet kiutaznia és hosszas vizsgálatok után transzplantációt javasoltak az orvosok. Édesapja lett a donor.  Egy nagyon hosszú napot követő egy hétben Réka gyorsan és szépen gyógyult. Két hónap múlva már jöhetett is haza. Azóta is folyamatosan kontroll vizsgálatokra jár ki a klinikára és igazi huncut kislány lett.

Már három éves vidám kislány. Májtranszplantációját követően öt alkalommal volt újra kint Essenben. Állapota folyamatosan javul. Sajnos a klinikai vizsgálatokat és az epevezetéket tágító stentek behelyezését nehezen viseli, de a hazajövetel mindig megvigasztalja. Remélhetőleg a kontrollok után már csak egyszer kell kiutaznia nyáron. Óvodás lett, nagyon szeret oviba járni, sokat játszani a többi gyerekkel. 2014. márciusában végre 1 év után az orvosok úgy döntöttek, hogy nem kell újabb stentet behelyezni, talán nem kell újabb németországi vizsgálatra kiutaznia.

„Nagyon nehéz, hogy 2-3 havonta ki kell utazniuk Németországba. Megterhelő fizikailag és anyagilag is. Az Alapítvány nélkül nem tudnánk megoldani.”

Egyszív a Gyermekekért Alapítvány Paypal Adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG. KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK
Egyszív a Gyermekekért Alapítvány adományozás

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution