Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2023

MANNA 3 ÉVES

2023. június -október 3,5 hónap tapasztalatai következnek.

Magamról annyit hogy a diplomám felsőfokú német nyelvvizsgával egyenértékű; és német tolmács vizsgával is rendelkezem. Azért írom ezt le mert mindenhol, mindenkivel, minden helyzetben megértettem magam és eligazodtam a – németes – gondolkodásmódjukban is.

Otthonról én azt hoztam: ahány nyelvet beszélsz annyiféle ember vagy.

Aki nem beszéli a nyelvet annak sem kell megijedni. Van kint egy tolmács hölgy – végtelenül kedves és támogató hozzáállással és szerénységgel, és készséggel segít a kórházi miliőben eligazodni.

Mit vigyek magammal? kérdésre azt írnám: Esőkabát és esernyő (eső álló cipő) a legjobb barátaid lesznek kint. Sokat esik. Mindegy milyen évszakban mész.

Személyes benyomásaim szerint a klinikán dolgozók segítőkészek, proaktív hozzáállásuk van, nagyon megfontoltak.
Történet: egy sorstárs kisfiúval voltunk kint és mentünk ultrahangra. Kislányom és a kisfiú egy idősek ugyanazon betegségben szenvednek. Az ultrahang bejelentkező pultnál vissza küldtek minket, hogy a gyerekeken nincsen rajta kórházi karkötő – és mi van ha összekeverjük őket…
Mosolyogni ér – de ők ezt komolyan gondolták!
Pótoltuk és feltettünk rájuk a karkötőket.
Szerencsére mindkét gyermeknél sikeres volt a műtét.

Az orvosok jobban odafigyelnek nincsen az érzésed hogy rohannak. Kórházban mindent adnak – pelenka és törlőkendő is ide értendő, a baba étkezése – sőt még az egyik szülőnek a napi háromszori étkezés is garantált. Természetesen, ha gyermekednek speciális élelmiszerre van szüksége az is.

A kórház felszereltsége példaértékű, de mégsem ezt emelném ki. Vannak az anyagi természetű dolgok egyik oldalon – ide tartozik a felszereltség, de ott vannak mellette a nem megfizethető dolgok, amiket semmilyen pénzéért sem kapsz meg. Tapasztalataim szerint a nem megfizethető dolgokban mint: emberség; odafordulás, beszélgetés, utógondozás követendő példát mutatnak. Biztonságban éreztem magamat és gyermekemet is.

Nagyon fog hiányozni a beállítottságuk is, hiszen sokkal higgadtabbak mint mi. Nem csak orvosok, de minden egyes emberi szituációban is, legyen szó bármiről: boltban, telefonban, beszélgetésben. Alles gut – minden rendben van – sokat – sokszor hallottam, és így érzetem is.

Ronald Mcdonald ház: a szervezett hála a sok önkéntesnek, akik 100%-ban önkéntes alapon takarítanak, készítenek keddenként finom reggelit neked és családodnak, vagy csütörtök este finom meleg vacsorát, hétvégén is bejönnek és segítenek ha kell. Önként, fizetés nélkül. Szívesen veszik ha magadhoz mérten tudsz segíteni.
Örömmel fogadják, ha vásárolsz sütőpapírt, vagy frissen tartó fóliát, mert ezek a közös konyha állandó fogyó eszközeinek minősülnek. Az iroda ajtaján kis piros szívekre van kiírva, kitéve, hogy mikor mire van szükségük. Nem kell nagy dologra gondolni – google fordító segít ha nem értenéd a nyelvet.
Természetesen elvárják, hogy magad után rendet és tisztaságot hagyj a közös konyhában, illetve rendszeres jelleggel ellenőrzik is az apartman tisztaságát. Kérlek ügyelj rá! Köszönöm szépen mindenki nevében, aki már kint volt és aki ezután megy majd ki!
A két év várakozáshoz képest a kint töltött három és fél hónap gyorsan eltelt. Az egy éves kontrollra természetesen vissza megyünk.
Köszönöm szépen mindenkinek aki közvetlenül vagy közvetetten hozzájárult ahhoz hogy Manna és én kint lehessünk!
Hálával gondolok rájuk!

Manna édesanyja

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution