Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2013Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

LÓRÁNT 20 ÉVES

Nagyon ritka betegséggel született – Crouzone-syndromás. Hoszzú éveken keresztül  kezelték a Heidelberg-i Egyetemi Klinika orvosai. Mindent megtettek azért, hogy segítsék életminőségének javításában. A konzultációkra történő utazásban segítette a családot az alapítvány.

ERIK 8 ÉVES

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - különleges műtétekErik nyolc éves, központi idegrendszeri sérült kisfiú. Corpus callosum agenesiája van. Keze, lába feszes. Nem tud beszélni, önállóan közlekedni, minden téren segítségre szorul.

Minden fizikai nehézsége ellenére okos, érdeklődő, kiegyensúlyozott gyerek, aki szeret tanulni.

Az orvosi vizsgálatok csípő, kéz műtéteket helyeztek kilátásba, és várható volt, hogy egyre jobban rosszabbodik az állapota, egyre feszesebb lesz a teste.

A szakértői bizottság javasolta, hogy mielőbb tanuljon meg számítógéppel írni – ami számára az egyetlen lehetőség a kommunikációra – de karja, keze feszessége ezt megakadályozta.

2013. november elején lehetőség adódott arra, hogy szüleivel Barcelonába utazzon és ott elvégezték Eriken a Nazarov-féle műtéti eljárást.

Bár csak néhány hét telt el a műtét óta és most kezdődik majd a rehabilitáció, de Erik teste látványosan lazább lett, jobban tudja használni a végtagjait. Ez már most óriási előrelépés számára.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution