Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK 2014Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

MILÁN 7 ÉVES

Milán - különleges műtétekKoraszülöttként 32. héten jött a világra, köldökzsinórján egy valódi csomót találtak az orvosok. A Szabolcs utcai PIC-en észlelték, hogy oxigénhiányos állapotba került a születését megelőzően, így azonnal fejlődésneurológiai és konduktori terápiát kapott.

A folyamatos gyógytornák nagyon hasznosak voltak számára, azonban az idegrendszeri sérülés miatti kóros izomfeszessége a terápiák ellenére nem múlt, sőt, egyre feszesebb lett. Kerekesszékbe kényszerült, csak segédeszköz-arzenállal és segítséggel tudott nemcsak hogy állni, vagy lépni, de megülni is.

Itthon az ilyen gyerekeken egyelőre csak ortopédiai műtéteket végeznek, de ezeket az eljárásokat önmagukban csak tüneti kezelések. A kiváltó okot (tehát, hogy az agyi történés miatt rossz az izmok és az agy között az információcsere) nem szüntetik meg. Emiatt a kis korban műtött gyerekeknél később sajnos ismétlő ortopédiai műtétekre lesz szükség.

Édesanyja hallott egy idegsebészeti beavatkozásról, az SDR (Selective Dorsal Rhizotomy) eljárásról. Milán műtétjére 2014. február 27-én került sor az amerikai St. Louis-i Children’s Hospitalban, ahol az eljárás specialistája, Dr. Park végezte a műtétet.

„Végtelenül szerencsésnek érzem magunkat, és elmondhatatlanul hálás vagyok mindazoknak, akik támogattak és segítettek bennünket abban, hogy kijussunk az Egyesült Államokba és az ott tartózkodásunk felhőtlen legyen. Feledhetetlen élmény volt!

Nagyon nagy segítség volt az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány támogatása, Judith kedves és megnyugtató szavai, a belőle áradó nyugalom és szeretet. Köszönöm! És köszönöm azoknak is, akik önzetlen hozzájárulásukkal támogatják az Alapítvány működését! Csodálatos munkát végeznek!

 

2014. április 

Tímea

Milán édesanyja”

http://milanmyhero.blogspot.com/

Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution