Egy szív a gyermekekért Alapítvány

Szeretném megköszönni, hogy gyermekem Kornél külföldi műtéti költségének csökkentéséhez hozzájárultak.

Gyermekem szülés előtt az anyaméhben került oxigénhiányos állapotba. Féléves korában derült ki, hogy epilepsziás, négy végtagra spasztikus izomzatú, a nyaka viszont hypotón. A feszesség a kezein illetve lábain egyre fokozódó tünetekben jelentkeztek nála. Az orvosok által előírt fejlesztéseket elvégeztük, azonban az annyira minimális volt, hogy az állapotában semmi javulás nem volt észlelhető, ezért magánúton különböző fejlesztésekre, tornákra hordtuk, melyek nagyon jelentős kiadással jártak.

Az interneten keresztül bekerültem egy csoportba, ahol a szülők megosztják egymással tapasztalataikat, a gyermekükkel kapcsolatban. Itt olvastam a Dr. Nazarov-féle műtéti eljárásról.

Dr. Nazarov 2014. áprilisában Magyarországon megvizsgálta a gyermekemet, és úgy látta, hogy a műtéti eljárással jelentős javulás érhető el.

A kezelő orvos szakorvosi javaslata alapján az OEP is támogatta a műtéti eljárást.

Az operáció, az utazás és a szállás költségeit előre ki kellett fizetni. Az elmúlt 5 évben a megtakarításaink teljesen elfogytak, ezért a költségeket a család és a közeli ismerősök előlegezték meg számunkra. Szeretném újra megemlíteni az „Egy szív a gyermekekért” alapítványt, mely a szállás költségeihez ítélt meg támogatást.

A műtétet 2014. november 18-án Barcelonában sikeresen elvégezték.

A repülőjegy foglalásakor a mozgáskorlátozottság miatt, a légitársaság segítségét érdemes kérni. A mi esetünkben a gyermek kocsiját poggyászként fel kellett adni (ingyenes), ezért a gyermeket kézben kellet végig vinni a beszállás procedúráján. Viszont, ha segítséget kérünk, a reptéri személyzet segít a gyermek gépre jutásáig. A gépen ajánlatos a légkondicionálót a gyermek fölött kikapcsolni. Oda utazáskor a légi kísérő jelezte, hogy mozgáskorlátozott gyermek utazik a gépen, és Barcelonában már mozgáskorlátozott kocsival vártak minket. Nagyon segítőkész volt a gépi és a földi személyzet is.

Barcelonában a helyi segítőnk, tolmácsunk ekkora már lefoglalta a szállást, és a taxi is a gyermek nevével jelzett táblával a reptéren várt minket.

A szállás a Klinikától, mintegy 120 m-re volt. Modern, mindennel felszerelt 2 szobás apartman (Wi-Fi, LCD tévé, DVD lejátszó, mikró hi-fi, elektromos sütő+főző lap, botmixer, mosó és szárítógép, hajszárító, valamint mindenféle tisztító és mosogató szer). A lakás a 2. emeleten volt, ott azonban minden többszintes lakásban lift is van.

A klinikán egyágyas szobában kerültünk elhelyezésre, ahol a szülőnek fotelágy állt rendelkezésre. A gyermekkel a klinikán való benntartózkodásáig a szülő is ott lehet. A szülő ugyan úgy mint a gyermek étkezésben is részesült.

Dr. Nazarovon kívül, az altató orvos és a nővérek is nagyon kedvesek, alaposak és körültekintőek voltak. Igaz szinte mindegyikük csak spanyolul (katalánul) beszél. Itt nagy segítségünkre volt a tolmács, aki magyar származású. Nagyon sokat köszönhetünk neki. Mindent hibátlanul megszervezett, és többször meglátogatott minket.

Amennyiben valaki ezt a műtétet tervezi a közeljövőben, nagyon szívesen tájékoztatom minden szükséges tudnivalóról.

A műtét utáni 2. napon már a gyermekemet is kivihettük magunkkal sétálni. A város gyönyörű, nagyon sűrűn lakott, ezért egy kicsit zajos is. A november végi 22-23 fokban azonban, így is egy kellemes sétát tudtunk tenni.

A gyermekemről a műtét előtt és után, a szállásról és a városnézésről egy pár fotót mellékelek.

Ismételten szeretném megköszönni, az alapítvány segítségét, hogy hozzájárult a gyermekem külföldi gyógykezeléséhez, mely számunkra nagyon nagy segítség volt.

Ildikó Kornél édesanyja

Vissza az előző oldalra

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution