Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2014kissziv

LILLUS 5 ÉVES

Lillus - különleges műtétek - Gyermekek belföldön és külföldön történő gyógykezelésének támogatása, májtranszplantáció, gerincműtét, gyermek szívműtétek, különleges műtétek2009. januárjában a nagyon várt csoda hirtelen megérkezett hozzánk. 29. hétre megszülettek gyermekeink Dominik A és Lilla B ikerként. Az első két hétben az „egészséges” koraszülöttekre jellemző életjeleket mutatták. Ezután került sor koponyaultrahang vizsgálatra, ami kimutatta, hogy mindketten agykamrába törő agyvérzést kaptak. Lillusnál ez fokozottabban jelentkezett, test-szerte, de fokozottabban a végtagokban feszes izomtónusban mutatkozott meg. Minden terápián részt vett, ami Magyarországon elérhető.

2013. tavaszán hallottunk először az SDR (Selective Dorsal Rhizotomy) műtétről, amit egy specialista Dr. TS Park St. Louisban (USA) végez. A központi idegrendszer sérült embereken, gyerekeken tud segíteni egy speciális gerincműtéttel, melyben idegek átvágásával megakadályozza, hogy a „rossz” agyi parancsok (ami a feszességet kiváltja) a végtagokhoz jussanak.

A közel négyórás műtétre május 15-én kora délután került sor.  A műtét eredményeként Lilla jobb lába ellazult, a bal lába, ami rosszabb volt, is lazább lett, viszont mivel ez még kissé feszes, szükség van ortopéd műtétre is kiegészítésként. Erre már Magyarországon kerül majd sor néhány hónapon belül.

A kezeit is jobban használja. Vannak mozdulatok, amiket eddig nem tudott megcsinálni. Néhány nappal ezelőtt felkiáltott, hogy  „Anya, nézd tudom mozgatni a lábujjaimat!”.

Még egy kicsit gyenge, de izomerősítés, és sok fejlesztés, torna, feladat vár rá. Lilla nagyon igyekszik, és reménnyel telve várjuk, hogy a továbbiakban könnyebben és többet fejlődjön!!!!

Köszönet a segítségekért!  És kitartás azoknak, akik most indulnak a nagy útra!

Szilvia, Lilla anyukája

Egy szív a gyermekekért Alapítvány

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution