Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

Uni-Klinik-EssenUNIVERSITÄTSKLINIKUM ESSEN

A klinika Észak Rajna-Vesztfalia legnagyobb centralizált klinikája, amit a helyiek „A Klinikák fővárosának ” szokták nevezni.

Régi városi kórház 1910-ben1905-ben döntött a megépítésről a városi tanács 1909-ben kezdte meg működését, és azóta is folyamatosan bővült. A II. világháborúban szinte teljesen megsemmisült.

1950-ben kezdett újra betegeket fogadni. A kutatás és a gyakorlat sorosan összefonódik a klinikán. Fő kutatási területeik: szív- és érrendszeri betegségek, rák betegségek gyógyítása, valamint a transzplantációk.

Egyike azon a kevés intézetnek, ahol létfontosságú szerveket ültetnek át: vesét, májat szívet és tüdőt. Már 20 éve végeznek májátültetést csecsemőkön és kisgyermekeken. Specialitásuk az élődonoros máj-transzplantáció, melynek során az egyik szülő, vagy közeli hozzátartozó májának egy részét ültetik be a gyermeknek.

Alapítványunk által támogatott több gyermek is itt kapott új „életet” donorok valamelyikétől.

50 épületben közel 6000 munkatárs segíti a gyógyulást, végez kutató tevékenységet és adja át tapasztalatait a jövő szakembereinek.

2015-ben az esseni klinika a kutatásban és a kezelésben elért eredményeiért megkapta a „Healt Media Award” díjat, az „Egészségügyi Oscart”.

Ha valakinek nehézsége támadna a német nyelvvel tolmácsok állnak rendelkezésre, akik nemcsak angol, francia, spanyol és magyar nyelven, hanem a ritka fullani kelet-afrikai és malayalam indiai nyelven is segítik a családokat.

A beteg gyermekek és szüleik többféle szállás lehetőség közül válogathatnak, de talán a legszebb és legérdekesebb a közeli Hundertwasser „Roni Ház”.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution