Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

UKE HAMBURG-EPPENDORF  

UKE HAMBURG-EPPENDORFAz UKE (Hamburg-Eppendorf Egyetemi Orvosi Központ) hosszú és gazdag múlttal rendelkezik. 1889. május 17-én avatták fel ünnepélyesen új, általános kórházként (NAK) Hamburg-Eppendorfban. Alapítását Heinrich Curschmann kezdeményezte. 1879-ben a St. Georg negyedben található egyetlen általános kórház orvosi igazgatójává nevezték ki. Javítania kellett a város orvosi ellátást, mivel Hamburg népessége évszázad vége felé gyorsan növekedett. Hanza városként nemzetközi kikötője a járványok kapuja volt. Ekkor vezette be Otto von Bismarck Reich kancellár a társadalombiztosítást, ezzel együtt megnövekedett az igény a kórházi ellátásra. Eredetileg a kórházat a kikötő közelében kellett volna megépíteni, de a szenátus költségvetési okokból egy új építéséről döntött Eppendorf-ban, Hamburg külvárosában.

A kórház az elkövetkező években korának egyik legkorszerűbb kórházát képviselte. Innovatív architektúrája miatt is, amely évtizedek alatt példaképpé vált világszerte számos új építésű kórház számára. Ötvenöt pavilonból állt, melyek egy parknak tűnő területen helyezkedtek el. Ez volt Hamburg első modern kórháza, amely egy fedél alatt egyesítette a kutatást és az ellátást. A XX. század elején az erőteljes specializáció eredményeként szakembereket toboroztak, egyre több területen nyújtottak magasszintű ellátást pl. bőrbetegségek vagy röntgen diagnosztika területén. Egyetemi kórházként való elismerésre azonban hosszú időt kellett várnia. Hivatalosan csak 1934. április 1-jén ismerték el Eppendorf Egyetemi Kórházként.

Heinrich CurschmannA második világháború alatti bombázások során sok találat érte, jelentős rombolást okozva. Azonban a betegek ellátását a legnagyobb kihívást jelentő körülmények, pl. víz-, személyzet,- áram- és helyhiány ellenére megszakítás nélkül folytatta.

A háború végén a klinikát részben ujjá építették, illetve inkább nagyobb funkcionális klinikai szektorokat hoztak létre. A tanítást csak a brit megszállás jóváhagyását követően indították újra.

Az ezredforduló előtt szenátus elfogadta az UKE további fejlesztésének és újjászervezésének tervét. 2001-ben Hamburg-Eppendorf Egyetemi Orvosi Központnak nevezték el. Az új klinika épületét 2009-ben azon belül az Akadémiai Gyermekkórházat 2017-ben avatták fel.

Most az UKE 13 központból áll, több mint 80 klinikával és intézettel, mintegy 13 600 alkalmazottja van. Az Orvosi Központban évente körülbelül 106 000 fekvőbeteget és 405 000 járóbeteget látnak el. Ez azt jelenti, hogy az UKE Hamburg egyik legnagyobb kórháza, valamint 3400 hallgató tanul az orvosi és fogorvosi karokon. A magas szintű orvoslás, kutatás és az oktatás szoros együttműködése a klinikán elősegíti a folyamatos fejlődést, a legújabb eljárások és technikák segítségével garantálja a betegek gyógyítását. Sok magyar gyermek gyógyulása is köthető ehhez a klinikához.

Egyszív a Gyermekekért Alapítvány Paypal Adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG. KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK
Egyszív a Gyermekekért Alapítvány adományozás

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution