Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

ST. LOUIS CHILDREN’S HOSPITAL

A St. Louis Children’s Hospitalt a nyugati régióban a Missisipi folyó mentén elsőként 1879-ben alapították. Kezdetben egy bérelt házban 15 ággyal nyitotta meg a kapuit, ma  már 258 kórházi ággyal rendelkezik, az Egyesült Államok hetedik  legrégebbi kórháza. Évi 250,000 beteget lát, el az amerikaiakon kívül a világ számos országából érkezetteket. A betegekről közel 3000 orvos, egyéb egészségügyi dolgozó és önkéntes gondoskodik.

Az intézmény a  Washington Orvostudományi Egyetem oktató kórháza. Az egyetem és a kórház által 2006-ban közösen létrehozott Children’s Discovery Institute célja a legpusztítóbb gyermekkori betegségek és rendellenességek kutatása és gyógyításuk négy nagy területen: veleszületett szívbetegségek, rákbetegségek, tüdő- és légzési elégtelenség, anyagcsere  és immun megbetegedések esetében.

Dr. Park

A kórház rendelkezik a világ legnagyobb gyermekgyógyászati tüdő transzplantációs programjával már több mint 400 tüdő és szív-tüdő transzplantációt végeztek, de nagy gyakorlatuk van szív, máj, vese és csontvelő átültetés területén is.

Itt található meg a világ egyik olyan központja is, ahol  az SDR műtéteket végeznek ezek száma 2019-ben érte el a négyezret. Ez az idegsebészeti beavatkozás csökkenti a görcsös bénulást a lábakban és javítja a  mozgást.  Dr. T.S. Park számos magyar gyermeket is megoperált a kórházban, közülük többeket alapítványunk is támogatott a kiutazásuk során. Itt gyógyult és részeszült rehabilitációs kezelésben: Bence, Zéti, Bogi, Dóra, Maja, Milán, Toncsi, Lillus és Flo.  Történeteiket elolvashatja honlapunkon.

Ez a műtéti eljárás már Magyarországon is elérhető Debrecenben.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution