Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

RINECKER PROTON THERAPY CENTER – MÜNCHEN

RINECKER PROTON TERÁPIÁS KÖZPONT - MÜNCHENSajnos minden harmadik embernél alakul ki rák az életük során A rosszindulatú daganatok körülbelül felét sugárkezeléssel kezelik, de a besugárzott betegek 50% -a mégis meghal.

A Münchenben található Rinecker Proton Terápiás Központban a modern protonterápia felülmúlja a foton (röntgen) terápia által adott lehetőségeket, új út nyílt meg a rák gyógyítására. A terápiás létesítmények száma gyorsan növekszik a világban, de klinikai működésű központokat a müncheni központon kívül  – mely az első volt Európában – csak USA-ban, Kínában és Japánban hoztak létre.

A betegek első klinikai vizsgálati kezelése az 1950-es évek közepén kezdődött. Az első klinikai létesítményt 1990-ben Loma Lindában hozták létre.

Sorra nyíltak meg a kutató intézetek Bostonban, Bloomingtonban, Jacksonville-ben, majd Japánban, Svájcban és Berlinben. A 90-es évek vége óta több mint 60000 beteget kezeltek Proton terápiával.

A Rinecker Proton Terápiás Központ (RPTC)  kórházi körülmények között öt kezelő helyiségben évente 4000 beteget tud fogadni. A világon jelenleg elérhető legmoderneb  géppel dolgoznak. Csak egy adat a négy egyenként 150 tonnás súlyú kapu egy percen belül 360 fokkal elfordítható.

A protonsugarak különlegessége, hogy a protonok lehetővé teszik a daganat háromdimenziós célzását, szemben a hagyományos terápiában alkalmazott röntgen sugarakkal. Hagyományos sugárzás esetén a másodlagos daganat kockázata nagyon magas lehet. Protonterápiával ez a kockázat minimalizálható, különösen gyermekek kezelésénél van nagy jelentősége.

A központ 2009. márciusi megnyitása óta a világ számos országából érkezett betegek gyógyításában működött közre. A betegek általában járóbetegként vesznek részt a kezeléseken, a sugárzás kb. 1 percig tart. A sugárzások száma a személyes diagnózistól függően változik a szokásos szám 14-20 kezelés.

A terápiás kezelésben már részesült egy az “Egy szív a gyermekekért” Alapítvány által támogatott gyermek is.

A központok száma gyarapodik, a kezelés pl. már elérhető Essenben Heidelbergben, Bécsújhelyen, Prágában és számos helyen. Hasonló világszínvonalú fejlesztés terveznek Debrecen is.


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution