Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

RINECKER PROTON THERAPY CENTER – MÜNCHEN

RINECKER PROTON TERÁPIÁS KÖZPONT - MÜNCHENSajnos minden harmadik embernél alakul ki rák az életük során A rosszindulatú daganatok körülbelül felét sugárkezeléssel kezelik, de a besugárzott betegek 50% -a mégis meghal.

A Münchenben található Rinecker Proton Terápiás Központban a modern protonterápia felülmúlja a foton (röntgen) terápia által adott lehetőségeket, új út nyílt meg a rák gyógyítására. A terápiás létesítmények száma gyorsan növekszik a világban, de klinikai működésű központokat a müncheni központon kívül  – mely az első volt Európában – csak USA-ban, Kínában és Japánban hoztak létre.

A betegek első klinikai vizsgálati kezelése az 1950-es évek közepén kezdődött. Az első klinikai létesítményt 1990-ben Loma Lindában hozták létre.

Sorra nyíltak meg a kutató intézetek Bostonban, Bloomingtonban, Jacksonville-ben, majd Japánban, Svájcban és Berlinben. A 90-es évek vége óta több mint 60000 beteget kezeltek Proton terápiával.

A Rinecker Proton Terápiás Központ (RPTC)  kórházi körülmények között öt kezelő helyiségben évente 4000 beteget tud fogadni. A világon jelenleg elérhető legmoderneb  géppel dolgoznak. Csak egy adat a négy egyenként 150 tonnás súlyú kapu egy percen belül 360 fokkal elfordítható.

A protonsugarak különlegessége, hogy a protonok lehetővé teszik a daganat háromdimenziós célzását, szemben a hagyományos terápiában alkalmazott röntgen sugarakkal. Hagyományos sugárzás esetén a másodlagos daganat kockázata nagyon magas lehet. Protonterápiával ez a kockázat minimalizálható, különösen gyermekek kezelésénél van nagy jelentősége.

A központ 2009. márciusi megnyitása óta a világ számos országából érkezett betegek gyógyításában működött közre. A betegek általában járóbetegként vesznek részt a kezeléseken, a sugárzás kb. 1 percig tart. A sugárzások száma a személyes diagnózistól függően változik a szokásos szám 14-20 kezelés.

A terápiás kezelésben már részesült egy az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány által támogatott gyermek is.

A központok száma gyarapodik, a kezelés pl. már elérhető Essenben Heidelbergben, Bécsújhelyen, Prágában és számos helyen. Hasonló világszínvonalú fejlesztés terveznek Debrecen is.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution