Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány

RÉKA HÁROM ÉV UTÁN: GYŐZTÜNK!

Réka 2010. január 31-én született. Már születése után kiderült, hogy valami probléma van a májával. Vizsgálatok sora következett.

2011 nyarán Réka állapota nagyon leromlott. Ezért utaznunk kellett a németországi Essenbe, ahol július 27-én sikeres élődonoros májátültetésen esett át, édesapja volt a donor. Műtét után nagyon gyorsan és szépen gyógyult.

A következő egy évben Réka jól volt, bár volt egy-két kisebb probléma ( CMV-vírus, EBV), de gyorsan túlesett ezen is.

Az egy éves kontroll alkalmával viszont eredményei romlottak, ezért újabb vizsgálatok következtek. Az MR vizsgálat kimutatta baj van, újra utaznunk kellett Essenbe. Réka epevezetéke egy szakaszon elszűkült és ez akadályozta a normál epefolyást.

2012 októberében 3 nehéz hetet töltöttünk a német klinikán. Többféle eljárással próbálták az epevezetékét tágítani. Több beavatkozás volt, volt hogy egymás utáni napokon. Pár napig katéter volt a májában, közben a tüdeje mellett folyadék gyűlt össze, amit egy újabb katéterrel lecsapoltak. Közben magas láza volt és amíg katéter volt bent nem akart megmozdulni. Ezért az utolsó hét gyógytornával telt. A probléma nem lett megoldva, csak egy kicsit javult.

Két hétre hazajöhettünk, aztán újra utaztunk. Újabb próbálkozás, ami szintén csak kicsit javított a helyzeten, de tudtuk, hogy ez nem hosszú távú megoldás.

2013 januárjában egy újabb út során, sikerült egy „stent”–et felhelyezni az epevezetékébe. Amit három havonta cserélni kellett. Ez meg is történt márciusban, júniusban és októberben is. Ezeket a beavatkozásokat Réka nagyon rosszul viselte. Volt magas láz, napokig tartó hasfájás, hányás vagy éppen napokig nem evett.

2014 februárjára már 3 „stent” volt benne. Nagyon izgultunk, mert reméltük, hogy már nem kell több, és nincs szükség további tágításra. Így is lett. Bár azóta voltak ingadások a véreredményben, de jelenleg minden rendben van.

Három havonta járunk Dr. Dezsőfi Antalhoz kontrollra, aki kiváló szakmai tudásával segítette Réka gyógyulását az elmúlt három évben. Köszönjük Doktor Úr.

Réka óvodába jár. Nagyon szereti az ovit , rengeteg kis barátja van. Németül tanul és imád szerepelni, táncolni és énekelni. Rengeteg energiával rendelkezik. Végre ő is azt csinálhatja mint a vele egykorú kis társai: „ gyerek lehet”.

Köszönjük az „Egy szív a gyermekekért” Alapítványnak , hogy  az elmúlt – igen nehéz három évben támogatott Bennünket.


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution