Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2023

DORKA 1 ÉVES

Édesanyja így számol be a történtekről:

Dorka májtranszplantáció 2023 - Egy szív a gyermekekért AlapítványDorka 2022. április 21-én született Budapesten. Két hónapos ellenőrzésekor a háziorvosunk megnagyobbodottnak tapintotta a máját, kivizsgálásra utalta be Dorkát a Bethesda Kórházba. 2022. június 24-én a Bethesda Kórház ambulanciáján hasi ultrahang és a fizikális vizsgálat után közölték velünk, hogy a kislányunknak mája megnagyobbodott, további vizsgálatok céljából a SOTE I. számú Gyermekklinikára irányítottak bennünket. A klinikai vizsgálatok után bebizonyosodott a gyanú, Dorka epeút elzáródással született. 2022. július 6-án a Kasai műtétet követően Dorka gyorsan felépült. Sajnos hamar kiderült, hogy az epe elfolyást nem sikerült maradéktalanul megállítani, mája nem működött megfelelően. Megállapították, hogy májtranszplantációra lesz szüksége.

Hamburgba 2023. január 15-én vasárnap este érkeztünk meg. Az első éjszakát hotelben töltöttünk. Másnap reggel mentünk a klinikára – Universitatsklinikum Hamburg-Eppendorf, röviden UKE – ahol mindenki nagyon kedvesen fogadott bennünket. Dorkával a kórházban kaptunk egy szép szobát, apukája a Ronald McDonald Házba költözött. Már az első napokban elkezdték a kivizsgálásokat, a donorjelölt apukája lett. A következő napokban Lajost a férjemet tolmácsunk, Emese kísérte el a donorsághoz szükséges vizsgálatokra, én a Dorkát vittem az orvosokhoz. Dorka állapota rossz volt, de a rossz állapoton belül stabil volt.

Dorka májtranszplantáció - műtét után

Dorka műtét után

2023. február 13-án a rengeteg vizsgálat, és tájékoztató után a szervátültetés nagyjából tizenkét óra alatt lezajlott. Mindkét műtét nagyon jól sikerült. A műtétet követő első nap után a férjem kikerült az intenzív osztályról, és további öt nap után visszaengedték a Ronald házba. Dorka bőrszíne már az első napokban látványosan javult, kifehéredett. Február 14-én levették őt a lélegeztetőgépről, de hamar vissza is tették a gépre, mert részlegesen összeesett a tüdeje. Február 26-án, mivel sokat javultak az értékei kivették a tubust, már nem volt szüksége légzéstámogatásra, újra volt spontán légzése. Március 10-én az intenzív osztályon töltött három hét után visszakerültünk a gyerekosztályra. Dorka napról napra jobban lett, erőre kapott, jól evett és sokkal többet aludt, mint a műtét előtt. Nagyokat sétáltunk a kórház mellett található nagyon szép parkban.

Március 21-én rota vírust mutattak ki Dorka szervezetében, majd pár nap múlva én is elkaptam a fertőzést. Szerencsére néhány nap alatt mindketten jobban lettünk. Végül 73 kórházban töltött nap után március 30-án kiengedtek minket a Roni Házba. Végre mindhárman együtt lehettünk, további öt napot töltöttünk ott.

Április 4-én a kontroll vizsgálaton Hegen doktornő mindent rendben talált, örömhírt közölt velünk, hazamehetünk. Másnap utaztunk is haza, Budapestre. Még rendszeresen járunk kontroll vizsgálatra a Gyermekklinikára. Dorka a műtét óta nagyon sokat mosolyog, jó az étvágya és nem győzi felszedni magára az elmaradt kilókat. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki valamilyen formában segítette Dorkát a gyógyulásban. Köszönjük a családunknak, hogy támogattak bennünket. Köszönjük a háziorvosunknak és a védőnőnknek, hogy segítettek nekünk. Köszönjük az orvosoknak, nővéreknek és ápolóknak a Bókay Gyermekklinika Hepatológiai és Csecsemő Osztályán, hogy kezelték a Dorkát. Köszönjük a hamburgi UKE segítőkész dolgozóinak, hogy megmentették a kislányunk életét. Köszönjük Emesének és Meikének, hogy mindig számíthattunk rájuk. Köszönjük az Egy Szív a Gyermekekért Alapítványnak és Kelenhegyi Juditnak, hogy támogattak minket. Köszönjük a hamburgi Ronald McDonald Háznak, hogy szállást biztosítottak nekünk.

Köszönjük szépen. Dorka és szülei, Lajos és Szilvia

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution