Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2021

MANDRA 3 ÉVES

AKIÉRT ÖSSZEFOGOTT A „FÉL VILÁG”

Mandra májtranszplantációSzerencsére egyre többször lehet elmondani, hogy egy – egy gyermek gyógyulásáért összefognak a közösségek. Mandra története mindenki előtt példa lehetne. Aki csak tehette segítette a kicsi lány kiutazását Hamburg-Eppendorfba. Az egyetemi klinikán vállalták kemoterápiás kezelését.

A Mandrát kezelő pécsi klinika 2020. decemberében megkereste az „Egy szív a gyermekekért” Alapítványt, támogatást kérve, amit a család meg is kapott. Az alapítvány mellett többen is csatlakoztak a támogatók hosszú sorához: a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete, valamint sok-sok ismeretlen, aki adományával segítette a családot.

Mindenki abban reménykedett, hogy a kemoterápiás kezelés elég lesz, a daganat eltávolítható. Sajnos nem így történt, a műtét során kiderült, hogy  Mandrának új máj kell. Az Eurotranszplantációs sürgősségi listára felkerülve három nap múlva megérkezett számára az új máj. Hihetetlenül gyorsan gyógyult. Egy hét intenzív osztályos ápolás után már csak egy hónapot kellett a kórházban töltenie. Egy kicsit még erősödött a Roni házban és máris készülni lehetett a hazautazásra.

„Hál’ Istennek épségben és biztonságban hazaértünk, remekül vagyunk, boldogok vagyunk, újra együtt a család. ” mondja édesapja.

Nagyon hosszú idő volt ez az egész családnak, majdnem négy hónap tele aggodalommal, reménnyel és végül nagy-nagy örömmel.

Mindannyian hálásak lehetünk a németországi orvosoknak, Meike nővérnek, Emesének, aki szívét lelkét bele adja a gyerekek segítésébe, Stefanie von Vopeliusnak és a Roni ház minden munkatársának. Ők  megértették, hogy milyen nehéz egy apának egyedül, távol a családjától gondoskodni egy kicsi lányról.

Mandra gyógyul, egyre egészségesebb lesz. Igaz, hogy most kissé rövid a haja, de majd lassan újra csodálatos hosszú haja lesz.

Köszönet mindenkinek, minden közösségnek és az alapítvány támogatóinak. Ez a történet bebizonyította, hogy adakozni jó, mert jót cselekszünk!

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution