Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – MÁJTRANSZPLANTÁCIÓ 2020

ROXÁNA 9 ÉVES

Roxana májtranszplantáció - Egy szív a gyermekekért AlapítványROXINAK ÚJ MÁJA VAN, MÁR OXIGÉN PALACK NÉLKÜL TUD LEVEGŐT VENNI

Roxi 2020 augusztus végén utazott Hamburgba, májtranszplantációra. Mamája kísérte, de később papája is utánuk ment. Nem ez volt az első németországi útja korábban már Essenben is járt, ott kapott először új májat. Sajnos romlott az állapota itthon nem tudták megoperálni ezért kellett újra májat kapnia. Hosszú ideje csak oxigén palack segítségével tudott élni. Mindenki nagyon félt, aggódott, de az orvosok és nővérek is nagyon segítőkészek voltak, sok biztató szót és kedvességet kaptak tőlük.

Egy hónap várakozás után szeptember 30-án érkezett meg a donor máj.  Roxi 14 órás műtét után kilenc napig volt intenzív osztályon, majd fokozatosan került normál osztályra és végül a Roni Házban izgatottan várta a hazautazás pillanatát. Szüleinek nagyon nehéz időszak volt ez, féltették a gyermeküket. Tudták Roxi szervezetét hatalmas megterhelés érte a műtét során. Mindig mosoly volt a szemükben, bíztak Roxi kitartásában küzdőszellemében, most  már teljesen magától lélegzik, jól van.

Elutazása előtt nagyokat sétált, készült a hazaútra. Azok a mentősök jöttek érte, akik már szinte becsukott szemmel ismerik az utat, hiszen ebben az évben sokszor jártak Hamburgban. Ők vitték haza új barátját Zarát is. Roxit és szüleit itthon mindenki szeretettel és örömmel várta.

Papája ezt írja nekünk: „nem szeretnénk még egyszer átélni, hogy Roxána beteg legyen, de ha bármit ad az élet ezerszer és ezerszer végig csinálunk mindent miatta. Nagyon boldogok vagyunk, ez lesz a legszebb Karácsonyunk. Köszönjük az  alapítványnak és Kelenhegyi Juditnak, hogy együtt lehettünk és most ünnepelhetünk.”

Köszönetet kell mondanunk támogatóinknak is, mert adományaik nélkül mi sem tudtuk volna őket segíteni ebben a nehéz helyzetben. Sok segítséget kapott a család a helyi önkormányzattól is.

GYÓGYULÁST Roxi!


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution