Egy szív a gyerekekért Alapítvány

Támogatott gyógykezelések – Májtranszplantáció 2017

LIZI 1 ÉVES

Néha sajnos sokkal hamarabb kell valahová visszautazni, mint ahogy az ember tervezi. A SORS közbeszól, irányítani nem lehet, de sokszor szelídebb arcát mutatja. Mi is történt Lizivel, miért utazott újra Kiel-be elmeséli nekünk édesanyja.

„MÁSODIK UTUNK KIELBE

Kislányunk Lizike, februárban májtranszplantáción esett át Kielben. Nagyon sikeres volt a műtét, hasfalát azonnal zárni lehetett, és nagyon gyorsan gyógyult a műtét után. Nagyon boldogok voltunk, hazatérhettünk,  Lizike szépen fejlődött. Elhatároztuk férjemmel, ha nagyobb lesz elmegyünk Kielbe,  találkozunk újra az orvosokkal, nővérekkel, hogy emlékezzen rájuk. Ez a találkozás kicsit korábban jött el, az itthoni vizsgálatok során úgy tűnt a műtéti területen egy szűkület alakult ki, ezt tágítani szükséges ercp-vel, vagy új műtéttel. Nagyon sokat imádkoztunk, hogy ne legyen szükség műtétre, hogy csoda történjen. Indulás előtti napokban Andocsra, egy Mária kegyhelyre is ellátogattunk.

Második Kiel-i utunkra autóval mentünk, úgy éreztem biztonságosabb ez a repülőnél, bár hosszabb az út. Lizi olyan gyógyszereket szed, melyek gyengítik immunrendszerét, védőoltásai még részlegesek. Azért, hogy az út hossza ne terhelje meg Lizit, két részben tettük meg, félúton megszálltunk Csehországban. Oda úton az idő enyhe volt, így nappal utaztunk, Lizike sokat nézelődött, élvezte az utat, meg – megálltunk tápszert készíteni, etetni, stb.  A táj nagyon szép volt útban Kielig, Szlovákián, Csehországon, Németországon át. A haza utat, mert idehaza nagyon meleg volt, este tettük meg szintén két részben,  Lizike szinte végig aludta.

Kielben a korábban már jól ismert klinika M2 osztályára mentünk fel, ahol találkoztunk újra Meike nővérrel, öleléssel üdvözölt minket. Örültünk a viszont látásnak, tudtuk jó kezekben leszünk. Ellrichmann doktornő  lett Lizike kezelőorvosa, aki nagyon kedves, tehetséges, elhivatott  doktornő. Kint kiderült nincs szűkület, a belső epe utak tágulatát nem anasztomózis szűkület okozta, hanem kolangitisz, egy gyulladás, amit antibiotikumokkal kezeltek. Lizike kint ünnepelte az első születésnapját, melyen énekeltek neki az osztály orvosai, Ellrichmann doktornő is, kapott ajándékot a nővérektől, a doktornőtől, meglátogatták a bohóc doktorok is, akik vidám műsort adtak elő. Az első kis tortát is ott készítettem neki, babakekszből. Sok szeretetet, kedvességet kaptunk Kielben, valamint a nagyon jó hírt, hogy nem szükséges a műtét, elég antibiotikummal kezelni a kislányunkat. Ez volt a mi legnagyobb ajándékunk. A férjemmel közösen éltük meg a napokat kint, hisz együtt a helye a családoknak, különösen, ha baj van, ha nehézség van, hogy egymás támogatásából erőt meríthessenek. Lizike testi gyógyulása mellett így a lelke is jól volt, ha kórházban is kellett töltenie sok időt.  Ismét hazaérkeztünk, reméljük legközelebb már csak akkor megyünk ha Lizike nagy lesz és csak azért, hogy emlékezzen majd mindazokra, akik ott szerették.

Nagy-nagy szeretettel köszönjük Kelenhegyi Juditnak, az Egyszív alapítványnak, hogy ismét támogatott minket!!!

Kitti Lizi mamája”

Mentés

Mentés

Mentés

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution