Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2022

VINCE 11 ÉVES

VINCE HOSSZÚ ÚTJÁNAK TALÁN LEGFONTOSABB ÁLLOMÁSÁN

HAMBURG-i GERINCMŰTÉT szülei ezt írták nekünk:

Vince -Különleges műtétekVince gerincferdülésének korrekcióját 2015-ben az Altonaer Kinderkrankenhaus Hamburgban  hajtották végre. Mágneses rudakat rögzítettek a gerince mellett jobbról és balról. Ez a technika azért fantasztikus, mert műtét nélkül lehet növelni a rudakat és lekövetni a test növekedését. 5 év után ki kellett volna cserélni a rudakat, de 2020-ban és 2021 tavaszán még sikeresen tudtak növelni a rudakon néhány millimétert. 2021 nyarán azonban már nem lehetett állítani őket. Viszont a koronavírus miatt nem utazhattunk Németországba, ráadásul a mágneses rúd továbbfejlesztett változatát éppen 2021-ben hozták forgalomba, de még várni kellett az európai jóváhagyási engedélyekre. 2022 június 22-re végül megkaptuk a műtéti időpontot Hamburgba.

Izgatottan vártuk a pillanatot, mert Vincének ez volt az első olyan műtétje, amely már gégekanül nélkül volt és nem tudtuk, hogy miként fog reagálni a műtét alatti és utáni kihívásokra. Vincének ez volt a 11. műtétje az életében. Amikor megkérdeztük előtte, hogy mire emlékszik akár a legutóbbi műtét kapcsán, azt mondta, hogy semmire. Ennek mi nagyon örültünk, viszont Vincének az ismeretlen még félelmetesebbé tette a helyzetet!

A műtét hála Istennek teljesen zökkenőmentesen sikerült. Az orvosok nagy szakértelemmel látták el Vincét. A műtét utáni 6. napon már kijöhetett a kórházból. Még másfél hetet a kórház közelében maradtunk, hogy ha bármiféle komplikáció lépne fel, gyorsan tudjunk reagálni.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen hamar felépült Vince! Kezdetben még sokat kellett feküdnie, de ahogy erősödött, napról-napra többet tudott ülni fájdalommentes szakaszokban. Nagy élmény volt számára, hogy még kötéssel a hátán, de kipróbálhatta egy városi séta kapcsán a hamburgi vizibuszt az Elbán! Ennek köszönhetően tudott eljutni a híres Elbphilharmonie kilátóteraszára! A legnagyobb örömöt pedig az jelentette, hogy a szállásunk közelében lévő postázó egyik alkalmazottja, megengedte, hogy Vince bemenjen a hivatalba és megnézze, hogy miként szortírozzák a leveleket, küldeményeket. Mi voltunk a legboldogabbak, amikor az elektromos postai kerékpárok között vidáman pózolhatott egy fotó erejéig, ugyanis Vince feltett szándéka, hogy ha nagy lesz, akkor futárnak fog állni!

Köszönjük a támogatását az Egy Szív a Gyermekekért Alapítványnak, hiszen nélkülük nem tudtuk volna finanszírozni a kinttartózkodásunkat!

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution