Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2019

VINCE 8 ÉVES

VINCE MEGINT HATALMASAT LÉPETT

Nagyon szerencsések vagyunk, mert csak jó és csodálatos híreket tudunk írni Vince mérföldes lépteiről. Mostantól az orrán keresztül tud levegőt venni, de ezt még meg kell tanulnia. A feladatok közé tartozik a másoknak oly természetes köhögés megtanulása is, de ebben is jól halad. Önfeledten játszik, fogócskázik a többi gyerekkel és ami nagyon  fontos, élettani értékei is jók. Az első  gégekanül nélküli éjszakája is probléma mentes volt, kipihenten ébredt. Szüleivel már haza is jöttek Hamburgból, a repülőn sem volt semmi gond.

Augusztusban kell visszamenni, akkor zárják le véglegesen a kanül most még csak ideiglenesen lezárt helyét. Vincének sportos hetei következnek – minden nap edzeni szükséges a tüdejét, hogy őszre erősödjön a szervezete.  Szerencsére oxigén értékei folyamatosan jók.

Csak csodálni lehet azt az akaratot és erőt, amivel ez kis fiú gyógyulni akar. A szülei még a lehetetlent is lehetővé teszik azért, hogy Vince mire felnőtt lesz, élete teljes legyen.

Drukkoljunk nekik a jövőben is!

VINCE ÉS A KIHÍVÁSOK

Aki nem követte folyamatosan  Vince gyógyulásának lépéseit, szinte elképzelni sem tudja milyen sokat fejlődött az évek során. Ez nem történhetett volna meg a német és az amerikai orvosok kiemelkedő tudása, szüleinek az összes lehetőséget felkutató kitartása és Vince hihetetlen akarat ereje nélkül. Szeptemberben haza jöttek Altonából, ahol eltávolították gége kanüljét, hosszabb lábadozás után egyre jobban van. Most kell majd megtanulnia lélegezni és beszélni. Nagy kihívás lesz ez, de őt ismerve ezzel is megbirkózik.

Igazi meglepetésben volt része a repülő út végén.  A gép kapitánya a leszállást követően megmutatta neki a pilótafülkét, megengedte neki, hogy kipróbálja a botkormányt és néhány gombot is használjon.

Egy kis pihenő után már kezdődött is az iskola. Vince nagyon jól teljesített az első hónapban és ami fő, végig egészséges maradt.

A jövő további nagy feladata megtanulni enni, vagyis rágni – nyelni, ami nem kis munkát jelent az eddig nem használt izmainak. Most már bátrabban úszhat, talán hetente kétszer is lesz rá lehetősége.

Az őszi szünetben ellátogatnak majd a nyíregyházi állatkertbe, amire már nagyon készül, nézegeti az ott látható állatok képeit.

Vincének és családjának az eddig megtett „mérföld kövei” példát mutathatnak mindenkinek a kitartásról, a családi szeretetről és egy gyermek hitetlen akarat erejéről.

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution