Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2015

VINCE 5 ÉVES

Altonaer Kinderkrankenhaus_logoVince hamarosan öt éves lesz, és már túl van egy igen komplikált és különleges műtéten. Ritka ortopédiai rendellenességgel született, amely minden végtagjára és törzsére is kiterjedt. A tudományos neve Arthrogryposis Multiplex Congenita. Okairól még nagyon keveset tudnak: lehet genetikai, okozhatja a terhesség ideje alatt nem elegendő mozgástér, de okozhatják terhesség alatti fertőzések is. Leggyakrabban a végtagok deformációjában ölt testet. Általában a betegséggel küzdők csak mozgásukban érintettek, értelmi képességeik nem csökkennek. A betegeség terhesség utolsó heteiben már diagnosztizálható, de súlyossága pontosan nem becsülhető meg.

VinceVince keveset tudott mozogni, így mozdulatlan karja mellkasának nyomódott, benyomta bordáit az egyik oldalon, gerince is elferdült, születésétől fogva légzési nehézségei vannak. Folyamatos és intenzív gyógytornával végtagjainak mozgásában volt fejlődés, de ez nem tudta korrigálni mellkasának és gerincének deformitását.

A betegség kezelése általában igen bonyolult komplex, sok műtétet igénylő feladat. A világon csak néhány erre specializálódott intézmény található pl.: Szentpéterváron, Seattleben és New Jerseyben. Kevés szakember képes a műtétek elvégzésére. Európában erre lehetőség Németországban van. 2015. nyarán a hamburgi Altonaer Kinder Krankenhaus orvosai megvizsgálták Vincét, és kezelésére pontos ütemtervet alakítottak ki. A program első lépéseként november végén egy speciális technikával – MAGEC growing rods –7,5 órás gerinckorrekciós műtét végeztek el. Az a csodás ebben az eljárásban, hogy segítségével Vince gerince mellé beültetett implantátumot az elkövetkezendő 5-6 évben már műtét nélkül, különleges mágnes segítségével növekedésének megfelelően tudják „növelni”. A műtétet követő három nap embert – gyermeket próbáló volt, de a negyedik naptól Vince egyre terhelhetőbb lett, az ötödik napon már önállóan tudott ülni, melyre azt megelőzően nem volt képes.

A következő nagy beavatkozásra 2016. márciusban kerül sor, amikor mellkasát fogják korrigálni, hogy tüdőjének több helye legyen és fennakadás nélkül fejlődhessen tovább.


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution