Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2015kissziv

MAJA ÉS ALIZ 6 ÉVESEK

Olinek Terápiás KözpontVarsóban voltak TheraSuit terápián. Maját 2014-ben amerikai St. Louis-i Children’s Hospitalban az SDR eljárás specialistája, Dr. Park megoperálta. Most mindketten rehabilitációs kezelésre mentek a varsói Olinek Terápiás Központba.

Mi is történt velük Varsóban?

„Élménybeszámoló a varsói TheraSuit terápiáról:

Maja és AlizA szakembereknek és számos jó szándékú segítőnek köszönhetően lehetőségünk volt, hogy a gyerekek mozgásfejődése érdekében eljuthassunk egy kéthetes terápiára Varsóba. Sok szervezést, készülődést és egy nyolc órás utat követően viszonylag zökkenőmentesen érkeztünk meg szállásunkra, amit a Varsói Magyar Kulturális Intézet jóvoltából vehettünk igénybe. A két hét valóban intenzív terápiával, fárasztó munkával telt. Délelőtt és délután is 2 és fél órás terápián vettek részt a lányok. Egy fél órás lazító, bemelegítő masszázst követően, egyensúly és mozgás-koordinációs feladatokat végeztek a stabilabb és harmonikusabb mozgás, járás érdekében egy speciális TheraSuit ruhában. Délidőben éppen csak annyi ideje volt Majának és Aliznak, hogy megebédeljenek és aludjanak egy picit a szálláson, mielőtt a délutáni másik terapeutával megkezdődött a második terápia. A nagyon megerőltető munka ellenére a gyógytornászok kedvességének és biztatásának köszönhetően, mondhatom, hogy jól érezték magukat és élmény volt nekik a kint tartózkodás. Egy szót tanultunk meg lengyelül „lizac”, ami a nyalóka ez akkor járt, ha valaki jól dolgozott és nem utolsósorban az óra végi biciklizés, amiért mindig ment a versengés. A terapeuták a kedvesség mellett, kiváló szakemberek, nagy türelemmel és kitartással fordultak a lányok felé, ha hisztitek akkor is rendíthetetlenül végigcsináltatták a programot. Feladatokkal, ötletekkel, segédeszközzel láttak el bennünket és kedves kis ajándékkal, egy-egy Olinek-es pólóval, amiben azóta,”gyógytornászost” játszanak itthon. Most még a rehabilitáció fáradalmait pihenjük, de bízunk abban, hogy rövidesen látható eredményeit is élvezhetjük majd a „varsói kirándulásunknak”.

Nagyon köszönjük, hogy segítségükkel lehetővé vált utunk és terveink között szerepel, hogy ha támogatást kapunk az OEP-től tavasszal megismételjük”

Maja és Aliz szülei


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution