Egy szív a gyermekekért Alapítvány

HŰEK TUDTUNK MARADNI ALAPÍTÓI FOGADALMUNKHOZ COVID-19 JÁRVÁNY ALATT IS

2020. év egész történetére rányomja a bélyegét a mindent felforgató és meghatározó COVID-19 világjárvány.

A rettegett COVID alapjaiban megváltoztatta a hétköznapi életünket, befolyásolta és befolyásolja az emberi kapcsolatainkat. Ilyen nehéz időszakban még nagyobb jelentősége van az odafigyelésnek és a gyengébbek, rászorulók, betegek segítésének. Az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány célkitűzése, a beteg gyermekek segítése, most még nagyobb kihívást jelent. Hálás köszönetünket kell kifejeznünk minden támogatónknak, hogy most sem hagytak bennünket magunkra.

Öt gyermek életmentő májtranszplantációja alatt tudtuk támogatni a családokat, közülük egy gyermek két héten belül kétszer kapott új májat, ami szinte emberfeletti küzdelmet és tudást igényelt valamennyi résztvevőtől. Egy másik gyermek most kapott újra májat, másodszor is új lehetőséget kapva az élethez.

A családok támogatására november végéig 2.355.000 Ft fordított az alapítvány.

Az év elejétől új területen segítjük fáradtságos munkájukban a hátrányos helyzetű területeken dolgozó orvosokat. Ezek a praxisok sok esetben nem rendelkeznek szakrendelői háttérrel, a gyermekekkel távolabbi intézményeket kell felkeresnie a szülőknek a biztos diagnózis megállapítása érdekében. Az alapítvány pályázatott hirdetett valamennyi praxis részére két világszínvonalú magyar fejlesztésű műszerre. Az egyik ilyen a nyerteseknek adományozott műszer a SmartTester melynek segítségével  – most kiemelt jelentőséggel bírva –  a kezelő orvos el tudja dönteni, hogy a kezelésre szoruló kis beteg antibiotikumos vagy más kezelést igényel.  A másik adományozott műszer a  DocuReader pár perc alatt 11 fontos teszt értéket ad meg a vizsgálatot végzőnek. Külön jelentősége van annak, hogy ezeket a világszínvonalú magyar fejlesztésű műszereket azok fejlesztőjével és gyártójával a 77 Elektronika Kft.-vel együttműködve nyerhették el a praxisok.

A pályázat nyitott, tehát továbbra is várjuk a jelentkezőket. Eddig 29 praxis pályázott, az általuk ellátott biztosítottak száma 33.394 fő melyből 24.361 a gyermekek és 9.033 a felnőttek száma.  Az eddig átadott műszerek értéke 7.398,000.- Ft.

Kérnénk mindenkit, hogy a továbbiakban is segítse munkánkat adományaival. Így együtt, ha kis lépéseket is, de tudunk tenni a gyermekek gyógyulásáért. Minden forint számít!

KÖSZÖNJÜK az eddigi és jövőbeli adományaikat.

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution