Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

HOSPITAL NECKER – PARISĤOPITAL NECKER  – PARIS

Franciaországban XVI. Lajos uralkodása alatt egyre többet foglalkoztak a modern orvoslás megteremtésével. Ennek első „szülöttje” volt a mai Necker kórház a Beteg Gyerekek Kórháza. 1778-ban alapította a király pénzügy miniszterének Jacques Neckernek a felesége. Abban az időben nagy vívmánya volt az intézménynek, hogy egy ágyba csak egy gyermeket fektettek és nem 5-6 kis beteget. Ez a kórház volt a világon az első valódi gyerekkórház.

Rene Theophile Hyacinthe Laennec

René Laennec francia fizikus a kórházban kutatva találta fel 1816-ban a sztetoszkópot. Itt alkalmazták először a diftéria elleni szérumot már 1893-1894 között. Az első franciaországi vesetranszplantációt is itt végezték.

A kórház orvosai napjainkban is ritkaságszámba menő eredményeket érnek el. Sikeresen választottak külön egy sziámi ikerpárt, akiknek közös volt a májuk és 30 centiméteres szakaszon a vékonybelük is. A kórház élen jár a gasztroenterológia betegségek kezelésében 1000 orvos és biológus dolgozik itt a kórházi személyzet létszáma 3000 felett van. Nagyon sok külföldi gyermeket fogadnak köztük volt a mi kis betegünk Áron is.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution