Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

ĤOPITAL MARIE-LANNELONGUE SEBÉSZETI KÖZPONT PLESSIS-ROBINSON – HML

Hopital Marie-Lannelongue HMLA Ĥopital Marie-Lannelongue Sebészeti Központ Franciaország és Európa egyik legismertebb és legelismertebb szívsebészeti és kardiológia központja. A kórház már több mint száztíz éves 1908-ban alapították nevét az emberbarát Odilon Lannelongue sebész felesége után kapta. Kezdetben rendelőintézetként működött az I. Világháború alatt a francia vöröskereszt használta.
1946-ban itt nyitotta meg kapuit Párizs 13. kerületének első iskola-egészségügyi központja. A Francia Nemzeti Egészségügyi Pénztár és a Rokefeller Egyetem orvosainak segítségével 1954-től Közép-Európa első Gyermeksebészeti Klinikája lett, a párizsi L’université Paris-Sud Orvosi és Gyógyszerészeti karainak oktató kórháza – egyetemi ranggal.
A klinikán több úttörőnek minősülő műtétet hajtottak végre. 1955-ben az első testen kívüli transzfúziót, 1962-ben az első európai állati eredetű szívbillentyű átültetést. Itt 2003-ban használtak először szkennert a koszorúér diagnosztikában, 2004-ben különleges légcső átültetést végeztek a Gustave-Roussy intézettel együttműködésben, és 2012-ben itt hajtották végre az első szegycsontpótlást egy méretre készült protézissel. A klinika 1977-ben elköltözött Párizsból Le Plessis-Robinsonba.
Az OEP által támogatott szívműtétek során ebben a kórházban is sok gyermek gyógyult meg az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány segítségével.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution