Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

HEIDELBERG ION BEAM THERAPY CENTER (HIT)HEIDELBERG ION BEAM THERAPY CENTER (HIT)

A világ egyik legmodernebb, Európában egyedülálló klinikai létesítménye. A központ 2009-ben kezdte meg gyógyító tevékenységét. Évente kb. 750 beteg kezelését végzik.  Hetven magasan képzett szakember: orvosok, ápolók, orvosi-műszaki asszisztensek, fizikusok, mérnökök és technikusok alkotják azt csapatot, akik biztosítják a terápia leghatékonyabb  működtetését.

A rákos betegek 10%-nál a tumor növekedése nem szabályozható hagyományos sugárterápiával. Technikailag lehetetlen a kellően magas sugárdózis adagolása, mivel a daganatok mélyen helyezkednek el a testben, ellenállnak a hagyományos sugárzásnak és érzékeny – létfontosságú egészséges szöveteket vesznek körül pl.: látóideg, agytörzs, gerincvelő, belek. A HIT Európa első kombinált proton és nehézion sugárterápiás kezelőhelye, ahol robotokat használnak az automatizált képalkotáshoz és a betegek ultra precíziós pozicionáláshoz.

Ez az ionsugaras terápia különösen alkalmas a gyermekek bizonyos rákos megbetegedésének leküzdésére, hiszen számukra különösen fontos a hosszú távú káros hatások mellőzése, másodlagos daganatok kialakulásának megakadályozása.

Ebben a világszínvonalon működő központban kezelték az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány egyik támogatottját is, Andreát. Őt hagyományos sugárterápiával nem lehetett  kezelni, mivel agyi daganata létfontosságú szöveteket vett körül. Nagyon hosszú és nehéz kezelésen van túl, de eredményei nagyon jók.

A tudomány egyre nagyobb csodákra képes, olyan új gyógymódok vannak, amelyek pár éve még sci-fi világába tartoztak és most már elérhetőek.

Támogatóinknak köszönhetően Andrea előtt is kinyílt ez a kapu.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution