Egy szív a gyermekekért Alapítvány
Hamburgi tudástár – SÉTA, JÁTSZÓTÉR, KIKÖTŐ

A térképek segítségével nyugodtan el lehet indulni egy kis sétára, meglátogatható a közeli park, el lehet menni a játszótérre. No és megtalálható az összes fontos üzlet is.

Jó tanács a korábbi utazóktól: a lehető legtöbbet mozogni, hasznosan eltölteni a szabadidőt, mert a szobában ülve izgulni, a negatív gondolatokat pörgetni nem jó sem a gyereknek, sem a szülőknek. Az orvosok és a nővérek szisztematikusan dolgoznak, haladnak előre lépésről lépésre. Minél nyugodtabb a gyermek és a szülők – annál könnyebb az orvosok munkája. A megbeszéléseken, tájékoztatókon nagyon kell figyelni, jegyzetelni, a fontos kérdéseket ajánlott előre felírni. Nem árt, ha viszonylag pihenten és nyugisan figyel mindenki.

Az első térképen a piros pont az UKE gyerekkórház. Szinte vele szemben van az Eppendorfer park. Közel van lehet nagyokat sétálni, még az EDEKA-ba és többi áruházba is be lehet nézni.

Hamburgi tudástár - Séta, játszótér, kikötő térkép

A másik térképen a McDonals Ház a piros pont. A McDonald Háztól jobbra is van egy park. Attól egy kicsit jobbra, ahol a zöld pont van, ott található a játszótér.

Hamburgi tudástár - Séta, játszótér, kikötő térkép

Ha viszonylag sok szabadidő áll a család rendelkezésére és kíváncsiak egy hatalmas, érdekes kikötőre, akkor érdemes elmenni és megnézni Európa egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító kikötőjét.

Az alábbi térkép ehhez ad segítséget.

Hamburgi tudástár - Séta, játszótér, kikötő térkép

Program lehet még Hamburg híres állatkertje is (www.hagenbeck.de). Ezekhez a kirándulásokhoz már használni kell Google Maps-t, egy útikönyv is jó szolgálatot tehet azoknak, akik nem beszélik a nyelvet. A fenti  térkép segítségével lehet eljutni a kikötőbe.

A megjelölt utak közül a „sárga” a legrövidebb, gyalogolni kell egy kicsit, de utána U3 egyenesen odavisz. No, itt már érdekes, hogy van-e családnak előre megváltott jegye, erről időben gondoskodni szükséges.

A kikötőben érdemes sétálni, nézelődni, a Landungs Brücken-nél egy kikötői hajókázásra befizetni, ami kb. 1 óra hosszat tart. Körbe viszik a látogatókat a kikötőben, a konténerkikötőbe is behajóznak a turistákkal. Törpének hiszi magát mindenki a hatalmas konténerhajók között. A múzeumhajók is látogathatóak: a 3 árbocos tengeri áruszállítóhajó, egy tengeralattjáró, valamint egy hatalmas hajó, ahová be lehet menni.

Program lehet még egy érdekes hajóút a raktárházak között, olyan régi raktárházak is vannak, melyek még most is üzemelnek. A gyerekek és felnőttek kedvence a világhírű Miniatur Wunderland, egy hatalmas vasúti terepasztal, jelenleg a világon a leghosszabb. A vágányok hossza 11,000 méter. Jegyet kell venni, de családi jegy is van. Ezek a programok is segítenek abban, hogy pozitív élményekkel is megtűzdelt utazás legyen életük eddigi talán legnehezebb időszaka.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution