Egy szív a gyermekekért Alapítvány
Hamburgi tudástár – FONTOS SEGÍTŐINK: AZ APPLIKÁCIÓK

Az egyik legfontosabb a GOOGLE FORDÍTÓ.

Google fordítóEzt még itthon le kell tölteni a telefonra és gyakorolni, hogy hogyan működik. Magyar – német és fordítva. Lehet írni és azt fordítja le, de lehet használni a mikrofont is és a bemondott szöveg írásban megjelenik németül. Tehát feladat itthon gyakorolni a használatát, alapszövegeket elmenteni, hogy ne Németországban idegeskedve/kapkodva kelljen ügyetlenkedni még ezzel is.

A másik igen hasznos segítő a GOOGLE MAPS.

Google MapsHa itthon sikerül feltelepíteni a telefonra akkor magyarul fog irányítani. Látható az aktuális tartózkodási hely. Természetesen itt is meg lehet adni a célt. Magyarországon többen használják a Waze-t az viszont nem tudható, hogy Németországban is működik-e. Google mindig naprakész, pl. útépítések vagy balesetek jelzése miatt lényeges infókat oszt meg. Segítségével el lehet menni itthonról egészen Hamburg-Eppendorf-ig, illetve gond nélkül segít a városon és országon belül is.

Megszívlelendő tanácsok: egy nap alatt senki ne akarja levezetni váltótárs nélkül a távot, mert az út borzasztóan hosszú, fárasztó. Hamburgban mindig nagyon sok útépítés van, a dugók állandóak. Tankolni érdemes lemenni az autópályáról. Utolsó információ szerint a benzin ára 1,73 €, de a pályán való tankolás akár 0,25 €-val drágább. Tehát indulás előtt mindent átgondolva foglalkozni kell az útvonallal, megtervezni a kocsi fogyasztását ismerve, hogy várhatóan hol kell tankolni. Meg kell keresni a Google maps-en hol van a pálya mellett benzinkút. A kutakon nem muszáj kp. fizetni, kártyával jobb.

FONTOS nem szabad elfelejteni, hogy Ausztriában matrica kell, talán van már van 1 napos is. Rendesen fel kell ragasztani, nem csak félig, hogy jobban le lehessen húzni, vagy krémet alá tenni. Videón kontrollálják és hiába van meg, fel is van ragasztva (részben), ha kiszúrják nagyon sokba kerül.

A sebességkorlátozásokat is be kell tartani még akkor is, ha értelmetlennek tűnnek – drága mulatság. Télen téli gumi, hólánc és lapát nélkül nem lehet közlekedni – előírás. Ajánlott a kocsiban, takarót, vizet, némi kekszet vagy más „életmentő” élelmiszert tartani egy esetleges hosszú várakozás miatt. Nem árt, ha van a kocsiban papírzsebkendő, szalvéta, WC papír. A kutaknál általában fizetni kell a mosdó használatért (aprópénz kell), a pihenőhelyeken a használat várhatóan díjmentes.

DB NavigatorHosszabb ideig történő tartózkodás ideje alatt érdemes (ha az lehetőségek megengedik) kihasználni a Deutche Bahn 49 €-os utazási kedvezményt, mely vonatkozik az összes vasútvonalra. Segítségével a közeli városok is meglátogathatók, jobban meg lehet ismerni a környéket és elviselhetőbb lehet a várakozás ideje. Ha valaki az applikációt nem akarja vagy tudja letölteni a 49.-€ jegy papírformában is kapható a jegyautomatáknál vagy a vasútállomáson a DB jegyirodákban.

Hamburgi tudástár-Deutschland TicketA jegyet Deutschland-Ticket- nek hívják. Németország egész területén érvényes a tömegközlekedésre, tehát a földalattira (U-Bahn), a helyközi vasútra (S-Bahn), buszra és a személyvonatokra.

Amikor valaki úgy dönt, hogy egy napra elmegy Berlinbe ezzel a jeggyel, ott is használhatja az összes tömegközlekedési eszközt.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution