Egy szív a gyermekekért Alapítvány
Hamburgi tudástár – ÉLELMISZER VÁSÁRLÁSI KISOKOS HAMBURG

Az árak természetesen változnak, de nem mindegy, hogy hol vásárolunk Hamburgban a kiutazás időtartama alatt. Egyik Németországban élő önkéntesünk próbál ebben segíteni, okos tanácsokat adni. A klinika és a Ronald Ház környékén két olyan üzlet található, ahol gondosan körbenézve takarékosan lehet vásárolni. Mindkettőre jellemző, hogy mindenből van sajátmárkás csomagolása.

Az EDEKA – saját márkája a „Gut und Günstig”

Edeka saját márkája - Hamburg

A REWE – saját márkája a „Ja”

Rewe saját márkája Hamburg-Ja

A sajátmárkás termékek sokkal olcsóbbak.  Tej- és tejtermékből szárazáruból (tészta, liszt, cukor stb.), üdítőitalokból van választék, ha nem is túl nagy skálán mozogva. Felvágottat, konzerveket, édességet és kenyeret is lehet találni. Pipere- és mosószerek is vannak, mindegyik mögött márka van. Az alapellátás megoldható, keresni kell sokszor le kell hajolni, mivel általában az alsó polcokon találhatóak.

2023 decemberben az élelmiszerek ára közel 10%-kal emelkedett. Érdemes mindig saját bevásárlókosarat vinni, mert egyszerhasználatos műanyag szatyor/zacskó nem kapható. Az összes italos üveg betétdíjas, még az egyszerhasználatos is. Tehát „nem kidobni, hanem visszavinni és az üvegvisszaváltó automatánál visszaváltani” hangzik a jó tanács, mert megéri: normál sörös üveg  0,08 €, kristályvizes üveg vagy limonádés és csatos sörös 0,15 €, az egyszerhasználatos műanyag (PET palack) pedig 0,25 €, de nem szabad összenyomni vagy a címkét leszedni. A vonalkód nem sérülhet, de ez már 2024. januártól itthon is ismert lehetőség. A REWE csökkenti azon áruknak az árát, aminek az eltarthatósága nem túl hosszú 2-3 nap. Ezek általában 30-50%-kal olcsóbbak. Az áraknál figyelni kell a kg árakat, mert ezek alapján lehet összehasonlítani az egyes csomagolásokat.

Az alábbi térképen megtekintheti az EDEKA és REWE élelmiszer üzletek pontos helyét. EDEKA és REWE élelmiszerüzletek

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution