Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

GREAT ORMOND STREET HOSPITAL – LONDON GOSH GREAT ORMOND STREET HOSPITAL

A Great Ormond Street Hospital (korábban Beteg Gyermekek Kórháza)  az Egyesült Királyság legnagyobb gyermekgyógyászati központja nemzetközileg is ismert és elismert. Dr. Charles West hosszú  „kampányát” követően 1852. február 14-én nyílt meg az első olyan kórház Angliában, mely kifejezetten a gyermekek részére nyújtott fekvőbeteg ellátást. Kezdetben csak 10 ágy volt benne, ma már a világ egyik vezető gyógyintézménye. Születésénél még Charles Dickens is bábáskodott, aki Dr. West jó barátja volt. Viktória királynő védnöksége is sokat jelentett, Diana hercegnő 1989-től haláláig a kórház elnöke volt. Emlékét a bejáratnál tábla a kápolnában mellszobra őrzi.

Viktória királynő Megnyitása óta orvosai elkötelezett gyógyítói a gyermekeknek. Évente több mint 240 ezer beteget kezelnek, a legújabb és legmodernebb gyógymódokat alkalmazva. Tevékenységüket számos magánszemély és intézmény támogatja. Egyik nevezetes támogatója J.M. Barrie, aki 1929-ben végrendeletileg az intézményre hagyta a Pán Péterhez kapcsolódó valamennyi szerző jogot, azzal a feltétellel, hogy az ebből származó jövedelmet nem lehet nyilvánosságra hozni. 1988-ban a brit kormány külön törvényben rögzítette a kórház örökös jogát a jogdíjakra az Egyesült Királyságban. A befolyt jogdíjak a kórház működését szolgálják.
2015. szeptember 28-i bejelentés szerint egyedül álló különleges központ létesül a kórház mellett a ritka gyermekbetegségek gyógyítására a Zayed Kutatási Központ, a GOSH, a University College London és a GOSH Gyermek Jótékonysági Alapítvány közreműködésével. Több száz orvos, kutató dolgozhat majd egymás mellett, keresve új kezelési eljárásokat.  2019-ben készült el a központ, mely világ minden tájáról több ezer gyermek gyógyulását segíti majd elő. Először gyógyították meg egy kisgyerek leukémiáját génterápiás módszerekkel, emberi immunsejtek génjeinek szerkesztésével. A beavatkozást kórház orvosai végezték.
Ebben a kórházba kezelték az alapítvány egyik támogatottját is.

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution