Egy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért AlapítványEgy szív a gyermekekért Alapítvány
HOL IS FOGUNK LAKNI, A MESSZI TÁVOLBAN A GYÓGYKEZELÉSEK IDEJÉN?

Ronald McDonald Akik nem járták meg a “hadak útját”, azok nem is tudják elképzelni mennyi gonddal kell megküzdeni a szülőknek is a gyermekek gyógykezelése alatt. Kell egy biztonságos hely, ahol a család lepihenhet, együtt lehet a gyermekével a kórházi kezelések ideje alatt, amikor már nem kell a kórházban lenni állandóan, CSAK ellenőrzésekre, vizsgálatokra kell bejárni.

Szinte minden nagyobb kórház és klinika mellett megtalálhatók a „Roni Házak” és más a kórházakhoz kapcsolódó szállások.

Mit is kell tudni ezekről a házakról? Ezek olyan apartman házak, ahol a családok tartózkodhatnak, illetve együtt lehetnek a kicsikkel. Hosszú gyógykezelést igényelő betegségek: májtranszplantáció, terápiás kezelések, szívműtétek esetén szoktak itt szállást kapni a támogatott családok.

Az első „Roni Ház” megnyitását személyes indítékok vezették az amerikai Hill házaspárt. A Philadelphiai Sasok játékosának Fred Hillnek a kislánya 1973-ban megbetegedett leukémiában. Szülei – Kim és Fred – testközelből megtapasztalták, hogy mit jelent a heteken át tartó kezelés élet és halál között a családnak. Amikor kislányuk jobban lett elhatározták, hogy segíteni fognak a hasonló helyzetben lévő  családoknak.

Fred Hill akciót indított el egy kórház közeli otthon kialakítására, melyhez a Philadelhpihai Sasok drukkere Ronald McDonald is csatlakozott.

Az első Ronald McDonald House-t 1974-ben adták át Philadelphiában, majd 1977-ben Chicagóban. 1981-ben nyitott meg az elő Egyesült Államokon kívüli Torontóban, majd 1991-ben a 150. Párizsban. Ma már a világ 57 országban 322 otthonban lehetnek együtt a családok életük egyik nehéz és gyötrelmes időszakában.

Sorozatunkban bemutatunk néhány helyet, ahol az általunk támogatott gyermek és családja lakott a kezelések ideje alatt.


ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.
KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA

KÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution