Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

BOSTON CHILDREN’S HOSPITAL

Dr. Francis Henry Brown polgárháborús sebész alapította 1869. július 20-án. Európában tett 1867-es útján tanulmányozta gyermekek gyógyításának speciális megközelítését. Lenyűgözték a tapasztalatai, és az ott megismerteket akarta megvalósítani Bostonban is.

Ma már az egyik legnagyobb egészségügyi központ az Egyesült Államokban.  A gyermekeket születésüktől 21 éves korukig látja el a közel 13 ezer munkatárs, akiket több mint 800 önkéntes segít. A kezdetekben 20 ágyas kórház ma már 395 ággyal rendelkező  gyermekkórház,  mely 1903. óta a Harvard Medical School Oktató kórháza.  Az intézmény 40 klinikai osztálynak ad otthont és számos speciális klinikai program  aktív közreműködője. A Dana-Farber Cancer Istitute-tal együttesen közel 60 éve működtetik a Dana-Farber Rákgyógyászati Gyermekkórházat, átfogó ellátást nyújtanak minden gyermekkori ráktípus kezelésében. A Magzati Ellátó Központban már 15 hetes magzati kórtól tudnak beavatkozásokat végrehajtani. Munkájukat saját sürgősségi szállító csapat a Boston MedFlight segíti, ha kell helikoptert, ha kell jet-et igénybe véve.

Több nagyszerű tudományos eredmény is született a kórházban. 1938-ban Dr. Robert E. Gross itt hajtotta végre az első sikeres szívműtétet, melynek során veleszületett szív- és érrendszeri hiba korrekcióját hajtotta végre. Megnyitotta a modern szívsebészet kapuját, melyben a mai napig kiemelkedő eredményeket érnek el. 2000-ben végezték a századik szívátültetést.  A kórház sebészei több szervet érintő szerv átütetést hajtottak végre 2004-ben – egyetlen donortól kapott új gyomrot, hasnyálmirigyet, májat és vékonybelet egy 11 hónapos kisgyermek.

Dr. Hohn Enders és kutató kollégái Nobel-díjat kaptak a polio vírus 1949-s sikeres tenyésztéséért, mely lehetővé tette a Salk és Sabin vakcinák fejlesztését.  A kórház korábbi vezető plasztikai sebésze 1990-ben kapta meg a az orvosi Nobel-díjat a szervátültetésben kifejtett úttörő munkája elismeréseképpen.

A Children’s Hospital Boston Nemzetközi Központja több mint 100 országból fogad és gyógyít beteg gyermekeket, Magyarországról is.

Egyszív a Gyermekekért Alapítvány Paypal Adományozás
ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRA KÖSZÖNJÜK

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution