Egy szív a gyermekekért Alapítvány
KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN

BIRMINGHAM CHILDREN’S HOSPITAL

A kórház több, mint 160 éves. A városi tanács 1861. júniusi ülésén határozta el, hogy létrehoz egy kórházat a beteg gyermekek részére Steelhouse Lanen. 1862. januárjában még csak 2 gyermek került felvételre, és a kórházban mindössze 16 ágy volt. Napjainkban már 240 ezer gyermeket gyógyítanak itt évente.

Öreg épület

Itt volt Nagy Britannia első gyermek tripla-transzplantációja (vékonybél – máj – hasnyálmirigy) 1998-ban. Szakterületei közé tartoznak ezek a különleges transzplantációk, valamint a gyermekrák és vesebetegségek kezelése. Magas színvonalon foglalkoznak a gyermekek szívbetegségeinek kezelésével is, itt van a világ egyik legjobb szívsebészeti központja. 1986-ban „Szívverés 86” elnevezéssel Benefiz koncertet szervezett George Harrison a kórház javára. Rajta kívül többek között fellépett még Steve Gibbson és Ruby Turner is. Van olyan támogatottunk, aki már többször volt a kórház betege. Az Egyesült Királyságban 2001-ben itt történt első sikeres sziámi iker szétválasztás. A kórház lett a gyermekgyógyászati égések „HUB” köpontja.

A kórház tudván  milyen kellemetlen érzés viselni a kisbetegeknek szokásos „kórházi hálóinget” méltóságuk megőrzésének segítésére új kórházi viseletet vezetett be – a „Giving Suit”-ot.

Diana hercegnő halát követően az intézmény neveDiana, Princess of Wales Children’s Hospital” lett.

Ha a gyermekeknek több mint három napig kell a kórházban lennie, vagy különleges körülmények állnak fenn, akkor a szülőknek szállást biztosítanak a kórházban. Persze itt is megtalálható mint a világ több pontján a Ronald McDonald House pár perc sétára.

 

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution