Egy szív a gyermekekért Alapítvány

TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK – KÜLÖNLEGES MŰTÉTEK 2018

VINCE 7 ÉVES

VINCE MÉRFÖLDKÖVEI 2017-2018

Vince hatalmas lépésekkel halad a gyógyulás útján. Szinte hihetetlen, hogy milyen nagy utat tett meg mióta figyeljük megtett útját. Csak fejet lehet hajtani Vince, szülei és az őt segítő orvosok és fejlesztők kitartása és munkája előtt.

2017 végén Philadelphiába utazott a család, a repülőgép személyzete nagyon figyelt Vincére, amikor megtudták, hogy miért utazik Amerikába, a gép kapitánya még a pilótafülkébe is meghívta.

A kórház orvosai meglepően sokat tudtak Magyarországról, többen is elmesélték, hogy melyik felmenőjük érkezett hazánkból. Egy különleges iPad-et készítettek be a vizsgálóba, a működtető cég 200 nyelvre vállalt azonnali szinkrontolmácsolást. Vincét egy New Yorkban élő magyar lány segítette volna, ám szerencsére szülei jól beszélnek angolul. A nagyon nehéz és komplikált műtétet a kórház két vezető sebésze végezte, szinte a teljes orvosi csapat ott volt. A kinti kezelésre jellemző, hogy fájdalomérzetet megpróbálják a lehető legalacsonyabb szinten tartani, ezt szolgálják a Lego fejes illusztrációk is, melyek segítségével kommunikálhatják a gyerekek, hogy  mekkora fájdalmat éreznek.

Sok érdekes élményben volt része Vincének: sétáltak a városban, volt a természettudományi múzeumban, ahol simogathatott teknőst, százlábút és levélsáskát is. Karácsony nagyon különleges volt  egy amerikai család vendégei voltak. Az ünnepek után levették Vince gipszét, elkezdte felfedezni, hogy mire képes a keze. Az orvosok szerint talán balkezével képes lesz  az önállóbb tisztálkodásra, ami már jelentősen javítaná későbbi életminőségét. December 29-én hazafelé hozta a repülőgép.

Alig fél év múlt el, és újra Philadelphiába repült, mert láb és csípőkorrekciós műtét várt rá. Majdnem két hónapot volt kint. Vince egy újabb mérföldkőhöz érkezett: korrigálták a csípőjét, bal combcsontját beillesztették a csípővápába, mindkét bokáján kilazították a szalagokat. Hat hétig hősiesen viselte a feltett gipszet. Tud ülni akár 1 órát is! Az eredményt majd az idő múlása fogja megmutatni. Szeptemberben elkezdte az iskolát a mozgásjavítóban. Hatalmas feladat neki is és édesanyjának is.

Különleges látogatója volt októberben Dr. Dan Zlotolow, az az amerikai kézsebész, aki 2017. decemberében Philadelphiában operálta őt. Nagyon szívén viseli Vince sorsát. Újabb eszköz is segíti szüleit a lakáson belüli mozgatásában: a NEAK támogatásával speciális emelő biztosítja a lakáson belüli akadálymentesítést.

Szinte hihetetlen, hogy milyen sok minden történt novemberben is, amikor megint Altonába utazott. Hosszú 3 órás műtét alatt kivették a korábban behelyezett mellkasi lemezeket és rögzítőket. Vince nagyon erős volt, hamar haza tudott jönni. Vonattal utazhatott a repülőtérre, nem minden napi élmény volt.

A jövőben is követni fogjuk őt ezen a nehéz rögös úton, figyelve az újabb és újabb mérföldköveket.

facebook Megtekint a Facebook-on

Mentés

Mentés

Mentés

ADOMÁNYÁVAL GYERMEKEK ÉLETÉT MENTHETI MEG.KÉRJÜK KATTINTSON AZ ALÁBBI GOMBRAKÖSZÖNJÜK

Mentés

Mentés

Mentés

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution