KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN – XII. rész

Universitätsklinikum TübingenUniversitätsklinikum Tübingen

A klinikát 1805-ben alapították, egyike a legnagyobbaknak Németország szerte. Alkalmazottainak száma meghaladja a 9 ezret a high-tech innovatív orvosi technika és kutatás központja, 950 laboratóriumban 1600 kutató dolgozik.

Építészetileg két egységre osztható. A „régi” klinika a XIX. században a város falain kívül épült klasszicista stílusban, 1909-ben itt adta át II. Vilmos császár a Szemklinikát. Az 1960 után épült klinikai egységek Schnarrenbergben találhatóak. Az intézmény fejlődése szinte feltartóztathatatlan, évente épülnek és nyílnak meg új klinikai szárnyak. 2005 óta testvér klinikája is van az afrikai Malawiban lévő Blantyreben található Medical Colege, melynek gyógyító munkáját segíti ez a klinika.

Tübingenben található az első államilag elismert baleseti továbbképző központ. Az osztály dolgozóinak állandóan új szituációkban kell helytállniuk, a legmodernebb felszereléseket kell megismerniük, katasztrófa helyzetekben gyors és jó döntéseket kell hozniuk, és kezelni kell a sokkos állapotban levő hozzátartozókat is.

A tübingeni klinika a legmodernebb eszközökkel áll a beteg gyermekek rendelkezésére. Filozófiájuk szerint a gyerekek nem kis felnőttek, ezért gondozásuk speciális. Nem elég, ha meggyógyulnak, különleges programok segítségével, pszichológusok, pszichoterapeuták, étkezési tanácsadók segítik őket vissza az „életbe”.

Alapítványunk egyik kis betegének is itt adták vissza az életét, fordították vissza a halál kapujából és az eltelt évek bizonyítéka szerint lehetősége van – gondos felügyelet mellett – élni a gyermekek boldog hétköznapjait.

Érdemes megismerkedni történetével a honlapunk oldalain.

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution