HOL IS FOGUNK LAKNI, A MESSZI TÁVOLBAN A GYÓGYKEZELÉSEK IDEJÉN? – III. RÉSZ

Ronald McDonald House - KielRonald McDonald House – Kiel

25 éve nyílt meg Kielben az első németországi Ronald ház. Gyönyörű vörös téglával borított villát találtak alkalmasnak arra, hogy otthont adjanak a gyermekeknek és szüleiknek az ápolás nehéz időszakában. Nagyon szép városrészben található, közel a tengerparthoz. Mindössze 10 perc sétával elérhető, a klinika és a belváros is csak 20 percnyire van. A nyugalmat és biztonságot adó házban 13 apartman található. Konyhája modern nagyon jól felszerelt. Étkezője világos, barátságos hangulatú. A gyönyörű kertben, és a játszószobában biztonságban játszhatnak a kicsik. A családok új emberekkel ismerkedhetnek meg, akik hasonló problémákkal szembesülnek, együtt könnyebben tudják feldolgozni érzéseiket, és támogatást tudnak nyújtani egymásnak.

A háztól pár száz méterre található egy csodálatos botanikus kert, a kilátótól megcsodálható a tenger, a kikötőben májustól mozgalmas élet zajlik.  A gyönyörű tengerpart, a hajók, a víz nyugalmat áraszt, mely nyugtatólag hat a szülőkre és a gyerekekre egyaránt.

Alig 20 perces sétával elérhető a belváros a sok néznivaló mellett be lehet nézni az itthonról már ismert Penny, ALDI és Rossmann áruházakba.

Ronald_McDH_Kiel_készül-a-karácsonyi-süteményA Ház önkéntesei minden kedden reggelit és csütörtökönként finom vacsorát készítenek az ott lakóknak.

Karácsonykor együtt készítik a hagyományos karácsonyi süteményeket.

Ebben a „Roni” házban is sok magyar kicsi gyógyult a májtranszplantáció után.

https://www.egysziv.hu/majtranszplantacio5/

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution