KÓRHÁZAK – KLINIKÁK NEM A VÁROS SZÉLÉN – VII. rész

Uni-Klinik-EssenUniversitätsklinikum Essen

A klinika Észak Rajna-Vesztfalia legnagyobb centralizált klinikája, amit a helyiek “A Klinikák fővárosának ” szoktak nevezni.

Régi városi kórház 1910-ben1905-ben döntött a megépítésről a városi tanács 1909-ben kezdte meg működését, és azóta is folyamatosan bővült. A II. világháborúban szinte teljesen megsemmisült. 1950-ben kezdett újra betegeket fogadni. A kutatás és a gyakorlat sorosan összefonódik a klinikán.

Fő kutatási területeik: szív- és érrendszeri betegségek, rák betegségek gyógyítása, valamint a transzplantációk. Egyike azon a kevés intézetnek, ahol létfontosságú szerveket ültetnek át: vesét, májat szívet és tüdőt. Már 20 éve végeznek májátültetést csecsemőkön és kisgyermekeken. Specialitásuk az élődonoros máj-transzplantáció, melynek során a szülő májának egy részét ültetik be a gyermeknek. Alapítványunk által támogatott több gyermek is itt kapott új „életet” szülei valamelyikétől.

50 épületben közel 6000 munkatárs segíti a gyógyulást, végez kutató tevékenységet és adja át tapasztalatait a jövő szakembereinek.

2015-ben az esseni klinika a kutatásban és a kezelésben elért eredményeiért megkapta a „Healt Media Award” díjat, az „Egészségügyi Oscart”.

Ha valakinek nehézsége támadna a német nyelvvel tolmácsok állnak rendelkezésre, akik nemcsak angol, francia, spanyol és magyar nyelven, hanem a ritka fullani kelet-afrikai és malayalam indiai nyelven is segítik a családokat.

A beteg gyermekek és szüleik többféle szállás lehetősék közül válogathatnak, de talán a legszebb és legérdekesebb a közeli Hundertwasser „Roni Ház”.

www.egysziv.hu/majtranszplantacio10

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution