HIREK – TÁJÉKOZTATÓEgy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Az “Egy szív a gyermekekért” Alapítvány 2015. évi tevékenységéről

Az elmúlt évben folytatott intenzív médiatevékenységünk eredményeként  valamennyi bevételi forrásunk jelentősen növekedett, kivéve a lekötött pénzeszközeink kamatbevételeit. Ennek mértéke az MNB kamatszintének csökkenéséhez igazodóan tovább csökkent, az előző évi összegnek mindössze 31,3%-a. Az összes bevételünk a kamatokkal együtt 2015-ben 14872 eFt volt, ez a 2014. évi bevétel 129,99%-ának felel meg.

A magánszemélyek befizetése ötszörösére növekedett. Több kisebb támogatást is feljegyezhettünk, egy gyermek végakaratának megfelelően 550,000.- Ft-ot kaptunk műszertámogatásra.

Közel 1 millió forint támogatást nyertünk a BorgWarner Oroszlány Kft „3x a Föld körül a rászoruló gyermekekért” kampányában. Korábbi támogatóink továbbra is jelentős segítséget nyújtottak, közülük  ki kell emelni a Skála Metró Kft. és az Alvásterápia Kft. adományait.

A Burger King szinte valamennyi fővárosi és vidéki étterme a részt vett az adomány gyűjtésben. A Burger King éttermekben és a Libri Könyváruházak perselyeiben elhelyezett adományok összege 65,8%-kal növekedett meg.

Bár 2015-ben is volt még olyan kihelyezésünk, ahol az adomány-gyűjtők inaktívak voltak, de számuk folyamatosan csökkent. Összességében megállapítható, hogy a gömbürítések bevétele 36,67%-kal nőtt.

Ebben az évben is igen takarékosan működtünkmérleg szerinti eredményünk pozitív lett.

A kuratóriumi döntésnek megfelelően meghívásos műszer beszerzési pályázatokat írtunk ki. A kórházaknak adott természetbeni juttatás összege az előző évhez viszonyítva 63,5 %-kal, az előző évi 3.280 eFt-ról 5.363 eFt -ra  növekedett. 2015-ben 3 gyermek-gyógyintézet kapott életmentő műszereket, és folytattuk a korábban megkezdett fejlesztéseket. Az Egyesített Szt.István és Szt. László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai- és Őssejt-transzplantációs Osztálya 2 db betegőrző monitort és 1 db pulzoximétert kapott. A Tüdőgyógyintézet Törökbálint gyermekosztályának gyógyító tevékenységét ismét egyedi,  Magyarországon csak náluk megtalálható műszerrel tudtuk teljesebbé tenni 1 db CoughAssist E70-HPKG köhögtetőgépet + 1 db páciensköri szettet adományozva.  Új támogatottként a  SOTE I.sz. Gyermekklinikának 1 db  Intubation Fiberscope-t adományoztunk tartozékaival együtt.

2015-ben a támogatott gyermekek száma csökkent. Nyolc gyermek gyógykezeléséhez 1.898 eFt összeggel járultunk hozzá. Az 1 gyermekre jutó átlagos támogatási összeg 237 eFt-ra emelkedett. A legkisebb folyósított összeg 93,000 forint a legnagyobb 427,000.- Ft volt.  Egyetlen olyan támogatási kérelmet sem utasítottunk el, amelyik megfelelt az Alapító Okiratban foglaltaknak.

Befejeztük a Burger Kingtől kapott kb. 12,000 darab apró ajándék szétválogatását, ezekből az ország nyolc gyermek-onkológiai központjában „Fájdalomdíj sarkok” létesültek.

Az alapítvány tevékenységét támogató cégek közül több is jelezte, hogy a Burger Kinghez csatlakozva adományaival hozzájárulna a sarkok számának bővítéséhez.

Gazdálkodásunk továbbra is stabil, takarékos,  bevételeinket közhasznú céljainkra tudjuk fordítani. Ebben az évben is előző évi működési költségeinket támogatásként megkaptuk.

A részletes számszaki adatokat a 2015. évi beszámolók tartalmazzák.

2016. április

dr. Kelenhegyi Judith

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution