HIREK – TÁJÉKOZTATÓEgy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Az “Egy szív a gyermekekért” Alapítvány 2014. évi tevékenységéről

Bevételeink az elmúlt évben emelkedő tendenciát mutattak. Összetételében megváltozott a befizetett összegek nagysága. Tovább csökkent az SZJA 1%-ból történő támogatás kifizetése, melynek utalásához a megváltozott jogszabályi feltételeknek kellett megfelelnünk. Hosszú egyeztetést követően regisztrálták az alapítványt, így a továbbiakban is közhasznú a besorolása, és jogosult az 1% fogadására. A lekötött pénzeszközeink kamat bevétele tovább csökkent igazodva az MNB kamatszintjének csökkenéséhez. Az előző évi összeg 92,2%-a. Az összes bevételünk a kamatokkal együtt 204-ben 11441 eFt volt. Ez az előző évi bevétel 109,4%-nak felel meg.

Jelentősen növekedett a gömbürítések és az intézményi támogatások bevétele, valamint ha kismértékben is, de több magánszemélytől is kaptunk támogatást. Egészséges verseny alakult ki a Burger King éttermek között – ki tud többet összegyűjteni az alapítvány javára jelszóval. Sajnos még mindig sok volt az olyan kihelyezésünk, ahol az adomány-gyűjtők inaktívak voltak, de számuk csökkent, várhatóan 2015-ben itt pozitív fordulat következik be az előzetes felmérések szerint.

Ebben az évben igyekeztünk kiadásainkat visszafogni mérleg szerinti eredményünk pozitív lett. A kuratóriumi döntésnek megfelelően meghívásos műszer beszerzési pályázat keretében befejeztük az Szt. László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán a korábbi években megkezdett fejlesztést. 3280 eFt értékű B.Baraun Volumetrikus infúziós pumpa rendszert adományoztunk, mellyel nagy biztonságban megoldható a steril szobákban levő gyermekek gyógyszereinek adagolása számítógépes beállítás mellett. 2014-ben 19 gyermeket, illetve családját támogattuk 3280 eFt összeggel, melyből kettőnek korábbi években megkezdett gyógykezelését segítettük továbbra is. A legkisebb folyósított összeg 37,000 forint a legnagyobb 630,000.- Ft volt. Egyetlen támogatási kérelmet sem utasítottunk el, ami megfelelt az Alapító Okiratban leírtaknak.

Már ebben az évben megkezdődött, de 2015-ben fejezzük be a Burger Kingtől kapott kb. 12,000 darab apró ajándék szétválogatását, melyeket az ország nyolc gyermek-onkológiai központja fog megkapni. Megkezdtük az újabb légzésfigyelők kihelyezésének meghirdetését, várhatóan 5-10 készüléket kapunk megint a forgalmazótól.

Gazdálkodásunk továbbra is stabil, bevételeinket közhasznú céljainkra tudjuk fordítani. Ebben az évben is működési költségeinket támogatásként megkaptuk. A részletes számszaki adatokat a 2014. évi beszámolók tartalmazzák.

2015. május

dr. Kelenhegyi Judith

© Copyright - Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány - designed & coded: Artsolution